Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Birleşik Metal Bekaert İzmit mesaisinde: Kriz sürüyor, işçi direniyor

Bekaert İzmit Fabrikası’nda Birleşik Metal-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Selçuk Atmaca’nın işten çıkarılması üzerine işçiler fabrikayı terk etmeme kararı aldı. Konuya ilişkin açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “İşçi arkadaşlarımızın kaderini sarı sendikaya bırakmayacağız” dedi.

Bekaert İzmit Fabrikası’nda Birleşik

Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nin örgütlü olduğu Bekaert İzmit Fabrikasında işçinin ek zam talebine karşılık işverenin, sendika temsilcisi Selçuk Atmaca’yı işten çıkarması bardağı taşıran son damla oldu. İşçiler, tepkilerini göstererek fabrikadan ayrılmadı. Bekaert’te dün akşam ve bu sabah işverenin engellemesiyle üretim yapılamıyor. DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu bugün fabrikaya gelerek açıklama yaptı. DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu,” Yıllarca emek veren işçiler daha iyi noktadaki fabrikalarla kıyaslandığı zaman ücretlerinde düşüklük görüyor. Her gün her şeye zam gelen düzende işverenlerin buna karşılık vermek gerek. İşveren de süreci uzatma çabasında. Enflasyonun alım gücünü karşılamadığı bir yerde sizin cebinizden çalınan parana için zam talebinde bulunuyorsunuz. Ülkede kimse bunu garipsemiyor her gün her şey zamlanıyor paranın değeri kalmıyor. Biz de bu konuyla ilgili zam talebinde bulunduk” dedi.
3 arkadaşımız işten atıldı
Serdaroğlu, “Biz bunların telafisi için iyileştirme talebinde bulunduk ve talebimiz 1 ay boyunca ertelendi sorduğumuzda global bir şirketiz Belçika’daki yöneticimiz cevap vermedi deniliyor. Arkadaşlarımız tepkilerini ortaya koydular buna bile tahammülleri kalmadı. Yemekhanede ortaya konulan bir tepki çıkış olayını tetikledi. Son derece hızlı bir süreç. Konuyla ilgili 3 tane arkadaşımızın çıkartıldığı konusunda bilgi geliyor. Burada grevden kaynaklı 20 gün üretim durdu. Çözdük. Çözülmesi gereken şekilde fabrika zarar görmesin dedik arkadaşlarımızın haklarını alacağı şekilde sonuçlandırdık ki grev de yasaklanmıştı biliyorsunuz” dedi.

SENDİKA KILIĞINA GİRMİŞ ŞEBEKE

Sözlerini sürdüren Serdaroğlu, “Yıllardır bu ülkede herkesi asgari ücret seviyesine düşüren bir anlayış sergileniyor. Son süreçte arkadaşlarımızın çıkartılmasının altında başka bir şey yatıyor. Bu fabrikanın diğer ayağı Kartepe’de ve orada Öz Çelik iş sendikası sendika kılığına girmiş bir şebekedir. Orada o insanlar grev yapmak istemesine rağmen o sendika insanları zorla iş yerine soktu. Buradakiler onurlu ve namuslu bir şekilde direndiler. Çelik iş sendikasının rakamından daha fazla imzaladık ama o sendika yatsın kalksın bize dua etsin. Bir gün gelecek bu işçilerin hesabını verecekler. İşe giriş ücretleri daha yüksek olmasına rağmen asgari ücret seviyesine düşürdüler yıllardır kazanılan hakkı düşürür mü bir sendika? Bu şebeke bunu yaptı” dedi.

İŞVEREN YANLIŞ YOLDA

Serdaroğlu, “Kısa zaman içerisinde bu iki şirketin birleştirilmesi söz konusu. İşverene verilen kötü akıl sonucu yaşanıyor bu yaşananlar ve bu aklı da o şebeke, çete sendika veriyor. İki tarafta bizde olsun diye uğraşıyor ve işveren tercihini ondan yana kullansın diye her türlü şeyi insanlara yaptırmaya zorluyor. Biz hala umutluyuz. İşvereni uyarıcı şeyler söylemeye çalışıyorum. İşveren yanlış yolda. Bir iş yerinde sendika temsilcisini işten atmak demek sendikayı karşınıza almak demektir. Bu işin geri dönüşü olmaz dedim ben. Geçmişte yaşananlara bakın dedim. Bizim böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

BİR TAKIM PROJELERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Son olarak Serdaroğlu, “Biz bu fabrikayı ve buradaki işçi arkadaşlarımızı sarı sendikaya teslim etmeyiz. Oradaki arkadaşlarımıza da sesleniyoruz biliyoruz onların da kalbi bizimle atıyor. Birleşik Metal İş Sendikası olmadığı sürece orada haklarını alamayacaklarını da biliyorlar. Fabrikanın yıllarca genel müdürlüğünü yapmış Kartepe kaynaklı bir şahsı kendisiyle ilgili kötü ithamlarda bulunarak işten çıkarttılar. Bu arkadaşlarımız farklı bir şey söylemek zorunda kaldılarsa işyerinin baskısından kaynaklı söylemek zorunda kalmışlardır. Bir takım projelere boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başiskele Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü
Sıradaki Haber Başiskele Belediyesi kentin ulaşım kalitesini artırmaya devam ediyor!