Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bekaert’te Vali Yavuz devreye girdi!

Bekaert İzmit fabrikasında işyeri temsilcisinin işten çıkarılması sonrası fabrikada eylemler başladı. Sendika ile işveren arasında başlayan krizi çözmek için Kocaeli Valisi Seddar Yavuz devreye girdi.

Bekaert İzmit fabrikasında işyeri

Bekaert İzmit Fabrikası’nda örgütlü Birleşik Metal-İş Sendikası, ek zam talebiyle işverenle görüşme başlattı. Görüşmelerin uzaması üzerine işveren, işçilere gözdağı vermek için fabrika temsilcisi Selçuk Atmaca ve iki işçiyi işten çıkardı. Sendikanın girişimleri sonucunda iki işçi işe alınırken, Selçuk Atmaca’nın işe alınmaması üzerine sendika öncülüğündeki işçiler eylemlere başladı. İşyeri temsilcisinin tekrar işe alınmasını isteyen işçiler fabrikayı terk etmeme kararı aldı. İşverenin Selçuk Atmaca’yı işe geri almaması halinde işçilerin eylem kararı alması bekleniyor.

VALİ YAVUZ DEVREYE GİRDİ

İşçilerin tepkili olduğu konu ile ilgili Kocaeli Valisi Seddar Yavuz devreye girdi. Bugün öğleden önce işveren ve sendika yetkilileri ile bir araya gelen Vali Yavuz, iki tarafı da dinledi ve sorunun çözülmesi için çaba sarf edeceğini belirtti.

SAAT 11.00’DA GÖRÜŞTÜLER

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, “Valilik konu ile ilgili devreye girdi. Vali bey bugün işvereni de bizi de dinledi. Ortak çözüm bulunması konusunda çaba sarf edeceğini iletti. Toplantı bugün Sabah 11.00 sularında gerçekleşti. İki taraf da dinlendi” ifade etti.

“HATASINI DÜZELTECEK”

Süreçte kararlı olduklarını ifade eden Çelik, “Bizim nasıl bir yol izleyeceğimiz ortada. İşveren kabul etmediği için eylemlere başladı. Kararlıyız. İçinde bulunduğumuz reel gerçek işverenin yaptığımız toplu iş sözleşmesine ve kanuna aykırı davrandığı. Hatasını düzeltecek” şeklinde konuştu.