Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kitapseverler akın ediyor! Kitap Fuarı kapılarını açtı

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açtı. Sabah saatlerinden itibaren kitapseverler fuara akın etmeye başladı.

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen

Kitap dostlarının sabırsızlıkla beklediği Kocaeli Kitap Fuarı bugün itibari ile kapılarını açtı. Kocaeli kongre merkezinde yapılan kitap fuarının açılışı saat 10.30’da gerçekleşti. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarında bu yıl 750 panel, söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirilecek. Ayrıca Kitap Fuarı’na 390 yayınevi, sahaf ve 102 STK katılım gösterdi.

8 BİN METREKARE ÇADIR

Sabah saatlerinde kitapseverlere kapılarını açan Kitap Fuarına vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir ekiplerinin haftalardır hazırlıklını sürdürdüğü kitap fuarına sabah saatlerinde itibaren kitap severler akın etti. Şehir ve Kitap teması ile düzenlenen kitap fuarının bu yılkı hedefi ise 1 milyon ziyaretçi. Tek parçada 8 bin metrekare çadırın kurulduğu fuar 14 Ekim tarihine kadar sürecek.

10 EKİM: ÖMER ÖZTÜRK – MEHMET ÖZGÜR

10 Ekim Salı günü TRT’de yayımlanan Vapurda Çay Simit Sohbetleri programının yapımcısı ve sunucu Ömer Öztürk ile ünlü oyuncu Mehmet Özgür’ün “Şehrin Raconu” sohbeti okurlarla buluşacak.

13 EKİM: YABANCILARIN GÖZÜNDEN KOCAELİ

13 Ekim Cuma akşamı Gazeteci Engin Şahin’in yöneteceği Yabancıların Gözünden Kocaeli Sohbetinde; Kocaeli’nde yaşayan 5 yabancı konuk, kendilerinin gördüğü Kocaeli’ni ve deneyimlerini aktaracak.

14 EKİM ABUR CUBUR SHOW

Şehirlerin Işığı’nın son etkinliği Abur Cubur Show olacak. Şovun oyuncuları kitap fuarı için hazırladıkları ve “Sayfalarca Kahkaha” adını verdikleri özel içerikle 14 Ekim Cumartesi akşamı sahne alacak.

ŞEHİR KONUŞMALARI

Fuar boyunca her gün bir buluşmayla Türk edebiyatının güçlü yazarlarından kültür, sanat, şiir, futbol, tarih, gençlik ekseninden şehirler aktarılacak. Söz konusu etkinlik kapsamında Kemal Sayar, “Şehir İnsanın Anlam Arayışını”, Prof. Dr. Erol Göka ise “Türk’ün Göçebe Ruhu ve Şehir” başlıklı bir sohbet gerçekleştirecek. Şef Mehmet Yalçınkaya, şehrin yemek kültürü ve gastronomi üzerindeki etkilerini paylaşırken, sanatçı Yücel Arzen “Şehrin Şarkıları” başlıklı söyleşisinde mekan ve şarkılar arasındaki bağları anlatacak. Şehir Konuşmaları altında ayrıca Beyhan Budak “Mutlu Şehir, Mutlu İnsan”, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu “Kadim İlim Şehirleri”, Celalettin Çelik “Mekanın Telkini: Müzikten Mimarlığa Poetik Seyahatler”, Beşir Ayvazoğlu ise “Dünyayı Güzelleştirmek: Turgut Cansever” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

FUTBOL VE ŞEHİR

Şehir Sohbetleri programı içinde Futbol ve Şehirler konulu oturumlar da yer alacak. Şehirlerin hatta aynı şehrin futbol kulüpleri arasındaki rekabetin tarihsel arka planını, futbolun bir şehir üzerindeki etkilerini futbol antrenörü Yılmaz Vural ile Yunus Dallı anlatacak.

ŞEHRİN TİYATROSU

Türk tiyatrosunun çınarları Zihni Göktay, Ayla Algan ve Mehmet Atay, Kocaeli Şehir Tiyatroları Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı moderatörlüğünde geçmişten bugüne tiyatronun şehir hayatındaki rolünü, tiyatro-şehir ilişkisini muhteşem anılar eşliğinde paylaşacak.

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ SERGİLER

13. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında ayrıca münazaranın yanı sıra yapay zekâ, minyatür ve kadim esnaflar gibi önemli sergiler de izleyenlerin beğenisine sunulacak.