Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YRP’de kongre 4 adayla başladı 2 adayla seçime gidiliyor!

4 adaylı başlayan YRP İzmit Kongresinde 2 adayın Hakan Uzun lehine kongreden çekilmesi sonucu 2 adayla sandık başına gidildi.

4 adaylı başlayan YRP

Tek adaylı kongre tartışmalarının yaşandığı teşkilatta mevcut ilçe başkanının istişare yapılmadan tekrar aday gösterilmesine karşı çıkan 3 isim kongrede adaylığını açıklamıştı. Kongrenin tek adaylı yapılmasını isteyen il yönetimi önce iki adayın delegeliğini sildi daha sonra adaylara haber vermeden gizli bir şekilde kongreyi yapmaya çalıştı. Kendilerinden habersiz bir şekilde kongre yapılacağını öğrenen başkan adayları Nurettin Kulaksız, Hakan Uzun ve Abdurrahman İlhan kongrenin alanına giderek kongrenin yapılmasını engellemişti. Tartışmalı sürecin ardından kongre bugün gerçekleşti. Kongre günü Abdurrahman İlhan kongreden çekilerek Hakan Uzan’a desteğini açıkladı.

“İLK OTURUMDA ÇOĞUNLĞI SAĞLAYAMAMA GİVİ BİR DURUM YOK”

Kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde konuşan Başkan Adayı Hakan Uzun, “Önemli olan kongrelerin huzur içinde sakin bir şekilde geçmesidir. İnşallah bugün burada kazanan partili ve milli görüşçü olarak çıkacaktır. Normalde bu selamlamayı yaptıktan sonra inecektim. Ama bazı notlarım var. Genel seçimlerde 11’inci sıra milletvekili adayı olduk. Gezmediğimiz, adım atmadığımız yer kalmadı. Üstümüze düşeni yaptık. İl Başkanımızın konuşmasından alıntılar yapacağım. Tüzüğümüzde kongrelerin 1 hafta aralıkla yapıldığı yazıyor. Şahsi olarak algılamayın. Ben milli görüş camiasının büyüklüğünden dolayı ifade ediyorum. Bizim ilk oturumda çoğunluk sağlanamaması diye bir durum yok.

“ERBAKAN’I ÖRNEK GÖSTERDİ”

Bugün 132 delegenin oy kullanma hakkı var. 14 kişi geldiğinde kongre yapılıyor bir gazeteye yaptığı açıklama delegeyi toplamaya çalıştıklarını kongreyi yapacaklarını ifade etti. Delegeliklerimiz silindi. Bu konu hakkında konuşmak dahi istemiyorum. Bunu çok yanlış buluyorum. Cumhurbaşkanı dahi kimse delegelik hakkını elinden alamaz. Hazırlanan delege listesinde bir çok arkadaşımızın olmadığını gördük. Evet iki liste olmaz. Ben de iki listeye karşıyım fakat bir haksızlık varsa söyleyeceğiz. Genel Başkanımızın Saadet Partisinde Genel Başkan adayı olduğu kongreyi örnek göstermek istiyorum. Tüm usullere uygulansaydı ben Cafer Başkanımızın arkasında olurdum” dedi.

“ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ”

Kürsüye çıkan ve adaylığını daha önce duyuran Nurettin Kulaksız ise, “Merdivenaltı kongrelere dur demek, sessizlerin sesi olmak için aday olduk. Adaylığımdan da gördüğüm lüzum Hakan Uzun lehine çekiliyorum” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla
Sıradaki Haber CHP’de İmamoğlu zirvesi sona erdi: Nasıl bir yol izlenecek?