Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Doktorlar yarın iş bırakıyor

Hekimsen Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre, hekimler yarın yurt genelinde iş bırakma kararı alındı.

Hekimsen Sendikası tarafından yapılan

Hekimsen Sendikası, tüm Türkiye’de 9 Ekim günü iş bırakma eylemi kararı alındığını duyurdu. Sendikadan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Son bir ayda bir güvenlik görevlisi engellemeye çalıştığı saldırı sırasında kalp krizi geçirmiş, bir hemşire sadece yaptığı bir enjeksiyon nedeniyle yumruklanmış, en az üç doktorumuzun kemikleri kırılmış, toplam 5 hekim hastanelik edilmiştir. Hekimsen Sendikası, 9 Ekim 2023 tarihinde tüm Türkiye’de iş bırakma eylemi kararı almıştır. Sorun sona erene kadar, tüm sendikal yollar kullanılacaktır.

“MİNİMAL DÜZEY…”

Artık milletimiz içlerinde bulunan bu vicdansızlara karşı bir duruş sergilemeli; ülkemizde bulunan hekim ve sağlık çalışanlarının zorluklar içinde yetişmiş kendi evlatları olduğunu düşünmelidir. Hükümet yetkililerinin de daha önceden talep ettiğimiz sağlıkta şiddete karşı önlemleri uygulamaya geçirmeleri gerekmektedir. Nasıl sendikamızın toplu sözleşme talepleri sağlık sisteminde olan huzursuzluğu anlamlı bir
bütçe artışı gerektirmeden çözebilecek durumdaysa; sağlıkta şiddete karşı olan taleplerimiz de bu sorunu minimal düzeye indirebilir. İşte bugün başta değersizleştirme nedeniyle oluşmuş, en büyük sorunlarımızdan birisi olan sağlıkta şiddete karşı iş bırakma eylemi gerçekleştiriyoruz.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından verilen
Sıradaki Haber Kocaeli Üniversitesi personel alacak