Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Filistin sorunu yoktur, İsrail sorunu vardır’

Mehmet Akif Yılmaz TBMM Genel Kurulu 5. Birleşim 3. oturumunda ‘Filistin’de yaşananlar ve Ortadoğu’da İsrail sorunu” konulu bir konuşma yaptı. Yılmaz konuşmasında, “Ortadoğu’da Filistin sorunu yoktur. Siyonist işgalci bir İsrail sorunu vardır” dedi.

Mehmet Akif Yılmaz TBMM

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 5. birleşim 3. oturumunda söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, ‘Filistin’de yaşananlar ve Ortadoğu’da İsrail sorunu” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Yılmaz konuşmasında iktidar ve muhalefeti Filistin halkının yanında olmaya çaşırdı.

“ORTA DOĞU’DA FİLİSTİN SORUNU YOK”

İşte Milletvekili Yılmaz’ın konuşması,  “75 yıldır Filistin Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı yağma terör metodları ile sömüren siyonist İsrail rejimini kınıyorum. Yıllarca orta doğuda ‘Filistin sorunu’ başlıkları atanlara diyorum ki: Ortadoğu’da Filistin sorunu yoktur. Filistinlilerin topraklarını zorla işgal eden, milyonlarca Filistinli sürgün eden Siyonist işgalci bir İsrail sorunu vardır. Bugün Gazze yine acımasızca bombalanıyor. Filistinlileri bu savaşın sorumlusu olarak görmek hakikati perdelemektir. İsrail rejimi bölgedeki şiddetin baş ve tek sorumlusudur.

“KİMSE GÖLGE DÜŞÜRMEYE KALKMASIN”

Filistin halkının meşru direnişine kimse gölge düşürmeye kalkmamalıdır. Bakınız terör devleti İsrail’deki muhalif siyasiler durumun vahametini şu şekilde ifade ediyorlar: “Yerleşimcilerin hükümetin himayesindeki işgal topraklarında çılgına döndüğü, Mescid-i Aksa’ya saygısızlık ettiği, şok edici bir hafta geçirdik. Sonra çok gerilimli bir günle uyandık. Hükümetin, ilk günden bu yana körüklediği bu savaş tüm bölgeyi tehlikeye atıyor. Hükümetin işlediği suçlar, bölgesel bir savaşa yol açacak.

“BİLİNÇLİ YOK ETME GİRİŞİMLERİ…”

Filistin davası Kudüs ve Mescid’i Aksa’nın muhafazası Türkiye için muhalefeti ve iktidarı birleştiren, ortak bir tavır ortaya koyabildiğimiz, geleceğimizi yakından ilgilendiren bir konudur. Filistin’de müslüman kardeşlerimize, kutsal emanetlerimize yapılan bilinçli yok etme girişimleri topyekun bir savaşa dönüşmüştür. Tam bir soykırım planlanmıştır. ABD ve batı ülkeleri bu planlı soykırıma tam destek veriyorlar. Terör devleti İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor. Ateşkes, arabuluculuk laflarına bile tahammül edemiyorlar.

“ZAMAN DESTEK OLMA ZAMANIDIR”

AB yardımlarını kesiyor, batının bu kanlı iştahını ne kesecek. 2 milyon Gazzeli’nin kanı yetecek mi? Gaz odaları mı kuracaklar Filistin’de. Zaman kalbimizle, dilimizle ve ellerimizle Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik durma zamanı destek olma zamanıdır. Bu kanlı planları bozabilecek tek güç Türkiye’dir. Savaş değil barış için islam ülkelerini, bölge ülkelerini harekete geçirebilecek tek ülkede Türkiye’dir. Bu büyük yıkımı engelleyecek her çaba çok önemlidir. Bölge ve islam ülkelerinin meclisleri ile temasları arttırarak ortak bir vicdani tutum sergilemeliyiz” dedi.