Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dilan Engin Polat MASAK Takibine Girdi! MASAK Raporu Hazırlandı! MASAK Ne Demek?

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Dilan-Engin Polat bombası patladı. MASAK hazırladığı raporda 100 milyonlarca liralık şaibeli işlem tespit edildiğini açıkladı. Raporun ardından neler yaşanacak merak konusu oldu. İşte Dilan-Engin Polat MASAK raporu detayları..

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Dilan-Engin

Son dönemin en çok konuşulan ismi Dilan Polat oldu. Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelen Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında yeni gelişme gündemi salladı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Polat çiftiyle ilgili raporunu hazırladı. Raporda Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerde para aklanıyor olabileceği iddiaları yer aldı. Flaş gelişmenin ardından arama motorlarında masak ne demek, masak açılımı, masak raporu nedir, Dilan Polat masak, Engin Polat, Dilan Polat kara para aklama araştırmaları başladı. İşte milyonların gündeminde yer alan Dilan-Engin Polat MASAK raporu detayları..

DİLAN POLAT MASAK RAPORU

Son dönemde magazin gündeminden düşmeyen Polat çifti için rapor hazırlandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Polat çiftiyle ilgili raporunu hazırladı. Raporda Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerde para aklanıyor olabileceği iddiaları yer aldı. Rapora göre Dilan Polat’la bağlantılı mal alan şirketlerin büyük kısmı, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluştu. MASAK, bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan şirketler olduğunu saptadı. Sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındıran işlemlerin 200 milyon liradan fazla olduğu söylendi. Elde edilen hasılatın nakit olarak çekilip kendi şahsi hesapları ile Engin Polat’a ait şirkete nakit yatırılarak lüks araç ve gayrimenkul alımı gerçekleştirildiği rapora girdi.

MASAK NEDİR? MASAK AÇILIMI NE?

“Mali Suçları Araştırma Kurulu” olarak bilinen MASAK, Türkiye’de mali suçların önlenmesi ve bu suçlarla mücadele edilmesi amacıyla kurulmuş bir kurumdur. MASAK, özellikle kara para aklama, terörün finansmanı, uyuşturucu madde ticareti gibi mali suçların önlenmesine yönelik çalışmalar yapar. Finansal kurumların ve diğer ilgili kurumların mali suçları raporlama ve izleme yükümlülüğünü de denetler. MASAK’ın temel görevleri arasında şunlar bulunur;

-Mali suçlarla ilgili istihbarat toplama ve analiz etme.

-Kara para aklama ve terörün finansmanını önleme çabalarını destekleme.

-Finansal işlemleri raporlama ve izleme gerekliliklerini düzenleme ve denetleme.

-Suç gelirlerinin aklanmasını önlemeye yönelik tedbirler alınmasını teşvik etme.

-Mali suçlarla mücadelede diğer ilgili kurumlarla işbirliği yapma.