Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Vedat Işıkhan: Gençlerde iş beğenmeme sorunu var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamalarda her yerde iş olduğunu belirterek, iş beğenmeme durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRTHaber’de katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında işsizlik sorununa değinen Bakan Işıkhan, hedeflerinin işsizlikle mücadele olduğunu belirtti. Işıkhan sözlerinin devamında şöyle konuştu:

“TEMEL HEDEF İSTİHDAMI GÜÇLENDİRMEK…”

“Bizim temel hedefimiz, işsizlikle mücadele. 9,5 yıl öncesine kadar en düşük işsizlik rakamına ulaştık. Orta Vadeli Program hedeflerimize yavaş yavaş ulaşıyoruz. Temel hedefimiz istihdamımızı güçlendirmek. İŞKUR’umuzun çok önemli çalışmaları söz konusu. 10 işverenimizin 7’sine İŞKUR aracılığı ile personeli kendisine kazandırıyor. “Gençler iş beğenmiyor”

“ASLINDA İŞ VAR…”

İş beğenmeme sorunu var gençlerde. Özel ya da kamuda ne yazık ki… Aslında iş var. İŞKUR’da da iş var, Türkiye’nin farklı sektörlerinde, dolaştığım tüm illerde, Ankara da dahil olmak üzere, her yerde iş var. Yeter ki bir noktada çalışma istek ve azminde bulunsun gençlerimiz ve kadınlarımız. Ben öteki türlü yaşamı da boş bir yaşam olarak değerlendiriyorum.”