Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TAB Gıda Halka Arz Oluyor! TAB Gıda Halka Arz Tarihi, TABGD Halka Arz Kaç Lot Verir?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) son dakika duyurusu yaptı. Halka arzı onaylanan TAB Gıda Sanayi araştırmaları başladı. Ülke tarihinin en büyük halka arz olarak görülen TAB Gıda Sanayi halka arz büyüklüğü 6.825.000.000 TL olacak. İşte TAB Gıda halka arz detayları..

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onay verdiği şirketleri duyurmaya devam ediyor. SPK onaylı TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ halka arz oluyor. TAB Gıda halka arzında şirketin ortağı konumunda bulunan TFI TAB Gıda Yatırımları AŞ’ye ait 23.625.000 TL nominal değerli paylar halka arz ediliyor. Kararla ilgili SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, Kurul’dan halka arzına onay çıkan TAB Gıda’nın 1 TL nomial değerli payları 130,00 TL sabit fiyattan satışa sunulacak. Halka arz süreci ile birlikte TAB Gıda , 232.417.000 TL değerindeki mevcut sermayesini, bedelli olarak 28.875.000 TL artırarak 261.292.000 TL’ye çıkaracak. Peki, TAB Gıda halka arz ne zaman? İşte yanıtı..

TAB GIDA HALKA ARZ 

Tab Gıda San. ve Tic. A.Ş. halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Toplamda 46.483.400 TL nominal değerli paylarını bireysel yatırımcılara ve şirket çalışanlarına eşit şekilde dağıtacak olan Tab Gıda’nın halka açıklık oranı belli oldu. Oran taslak izahnamede yer alan bilgilere göre yüzde 18,5 olarak kaydedildi. TABGD hisse koduyla işlem görecek olan TAB Gıda’nın halka arz büyüklüğü 6.825.000.000 TL olacak. Bu halka arz büyüklüğü Türkiye’de şimdiye kadar yapılmış en büyük halka arz olma özelliği taşıyor. TAB Gıda’nın halka arz tarihleri hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

TAB GIDA HALKA ARZ DETAYLARI

Hisse Kodu: TABGD

Toplam Lot: 52.500.000 Lot

Fiyat: 130 TL

Toplam Arz Büyüklüğü: 6.825.000.000 TL

Fiyat İstikrarı Planlanıyor

Dağıtım: Bireysele Eşit Dağıtım

Fon Kullanım Yerleri:

– %42 Yatırım Finansmanı

– %23 Yenilenebilir Enerji Yatırımları

– %20 Finansal Borçluluk Seviyesinin Azaltılması

– %15 Dijitalleşme Ve Teknoloji Yatırımları

TAB GIDA KİMİN?

TAB Gıda 1994 yılından beri Türkiye’de hızlı servis sektörünün gelişmesi, dünya çapında çok sevilen markaların Türkiye’de tüketicilerle buluşması, kendi kurduğu markalar ile de üstün kaliteden ödün vermeyen geleneksel lezzetlerin kolay ulaşılabilir hale gelmesi için faaliyet gösteriyor. TAB Gıda’nın hızlı servis sektöründeki faaliyetleri, 1995 yılında Burger King’in master franchisee haklarını alarak Türkiye’ye getirmesiyle başladı. TAB Gıda, dünyanın en büyük restoran zincirlerinden Subway, Usta Dönerci, Arby’s, Popeyes, Sbarro firmalarını Türkiye’de temsil ettiği markalar arasına ekledi. TAB gıda kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Erhan Kurdoğlu’dur.