Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

PFDK’ya bir tepkide Tamyüksel’den

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, PFDK’nın Erzurum FK maçı sonrası Maraton alt ve üst tribün ile UEFA alt tribüne kapatma cezası verip, maçı izleyen 9996 taraftarın 7789’unun passolig kartlarını bir maçlığına bloke etmesine tepki göstererek “Verilen ceza adalet terazisini bozmuştur” dedi.

İYİ Parti Kartepe İlçe

PFDK tarafından isnat edilen ve anlaşılması güç olacak kadar büyük bir ceza verilmesine sebep olarak gösterilen, çirkin ve kötü tezahüratın toplamda 100 kişiyi geçmeyecek sayıda belki de münferit bir eylem sayılacak kadar küçük bir şekilde gerçekleştiğini belirten Tamyüksel; “Eylemi gerçekleştiren 5-10-100 veya 200 kişi’de olsa; suçun bireyselliği göz önüne alınmalıydı. Suçu kim veya kimler işlediyse tespit edilip bizzat o kişiler cezalandırılmalıdır” dedi.

VAHİM SÜREÇLER YAŞANABİLİR

Konuşmalarına devam eden Tamyüksel, “Adalet; kurunun yanında yaşta yanar mantığı ile işletilemez. Bu uygulama tamamen güç sarhoşluğuna kapılmış birtakım kişilerin, şımarıkça sergiledikleri bir güç gösterisidir. Bu şekilde verilen bir ceza dolayısıyla, suçu işleyen ile takımına destek vermek için o stada gelip kurallara riayet ederek maçını izleyen kişiler arasında herhangi bir fark olmadığı kanısı ortaya çıkacaktır. Buda ilerleyen süreçte daha vahim süreçlerin yaşanmasına sebep olabilir.

CESARET EDİLEMİYOR

Ayrıca; İstanbul kulüpleri 45- 50 bin kişilik stadyumlarında koro halinde çok daha kötü ve çirkin kitlesel eylemleri gerçekleştiriyor olmalarına rağmen, Kocaelispor camiasına verilen cezanın 4’te 1’i dahi kendilerine verilmeye cesaret edilemiyor iken. Camiamıza reva görülen bu ceza kabul edilebilir bir ceza değildir. PFDK derhal kararını gözden geçirmelidir. Vicdanları kanatan adaletsizliğe son vermelidir.

TÜRK SPORUNA VURULMUŞ BİR DARBE

Kocaelispor tribünleri ve camiası, taraflı tarafsız tüm Türkiye’nin sempati beslediği ve saygı gösterdiği bir camiadır. Bu saygınlık ve sempatinin ana sebebide bu şehire gelen herkesin, geldiği gibi ağırlanmış olmasıdır. Tüm futbol camiası gün geçtikçe spor müsabakalarına olan ilgininiz azalmasından dert yanarken, parmakla gösterilen Kocaelispor taraftarlarına, aileleriyle birlikte bu maçlara gelmekten başka sevdası olmayan insanlara verilen bu ceza, bir anlamda Türk sporunada vurulmuş bir darbedir. Şimdi en büyük iş yönetime düşmektedir. Camiaya güneşli günler yakın demek yerine icraat göstermelisiniz. Bu kararın iptali için gereken ne ise yapmalı, İstanbul takımlarına gösterdikleri saygıyı Kocaelispor’ada göstermek zorunda olduklarını PFDK’ya hissettirmelisiniz.” dedi