Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Masterchef Tuzda Balık Tarifi: Tuzda Balık Nasıl Yapılır? Mehmet Şeften Püf Noktalar..

14 Ekim Cumartesi akşamı ekranda olacak Masterchef All Star 118. bölümün yıldızı Tuzda Balık oldu. Fragmanın gözdesi olan Tuzda Balık tarifi araştırılmaya başladı. 7. eleme adayının belli olacağı Masterchef 118. bölümde yapılan Tuzda Balık tarifini sizler için derledik. İşte Mehmet şefin gözdesi Tuzda Balık tarifi..

14 Ekim Cumartesi akşamı

TV8 ekranlarının sevilen yarışması Masterchef All Star yeni bölüm geldi. 14 Ekim Cumartesi günü ekrana gelecek yeni bölümde Tuzda Balık yapıldı. 18 yarışmacının hünerlerini sergilediği olaylı gecede 7. eleme adayını belirleyecek Tuzda Balık tarifi merak edildi. Danilo, Somer ve Mehmet şefin yarışmacılardan istediği Tuzda Balık nasıl yapılır araştırılmaya başladı. Balığın doğal lezzetini koruyan ve oldukça sağlıklı bir şekilde hazırlanmasını sağlayan geleneksel bir tarif olan Tuzda Balık tarifini sizler için derledik. İşte Masterchef’in dünyaca ünlü şefi Mehmet Yalçınkaya’dan Tuzda Balık yapımı..

14 EKİM MASTERCHEF TUZDA BALIK TARİFİ 

Malzemeler:

Temizlenmiş bir balık (levrek, çipura veya dil balığı gibi taze bir balık tercih edin)

Deniz tuzu (büyük kristal tuz veya tuz hamuru kullanabilirsiniz)

Taze limon dilimleri

Taze baharatlar (biberiye, kekik veya maydanoz gibi)

Zeytinyağı

Yapılışı:

Öncelikle fırını 200°C’ye ısıtın. Balığı iyice yıkayın ve içini temizleyin. Balığı bütün olarak bırakın.

Geniş bir fırın tepsisine bir miktar deniz tuzu serin. Balığı tuzun üzerine yerleştirin.

Balığın etrafını ve üzerini tuzla kaplayın. Balığı tuzun içine bastırarak yerleştirin.

Üzerine taze limon dilimleri ve taze baharatlar ekleyin. Limonlar ve baharatların balığın lezzetini artırdığını unutmayın.

Fırın tepsisini önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve balığı pişirmeye bırakın. Pişirme süresi balığınızın boyutuna bağlı olarak değişir.

Genellikle 20-30 dakika kadar süren pişme işleminin ardından fırından çıkarın.

Balığı fırından çıkardıktan sonra tuz kabuğunu kırın ve balığı çıkarın. Balık artık tuzun içinde pişmiş ve eti mükemmel bir şekilde korunmuş olacak.

Balığı servis tabağına yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve taze limon dilimleri ile süsleyin. Deneyenlere afiyet olsun..