Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Bülent Badis

Gölcükspor bu sezon bambaşka!

Sevgili okurlarım…
Geçtiğimiz hafta Gölcükspor, Ziraat Türkiye Kupası ikinci turunda Bursaspor ile mücadele etti ve bu önemli karşılaşmadan 2-1’lik galibiyetle ayrılarak rakibini kupanın dışına gönderdi.
Bu zaferde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum
Gölcükspor yönetimi, Teknik Direktör Cevdet Nail Sancaklı, Genel Kaptan Ahmet Demir, futbolcular, Erol Kaçmaz ağabey, tüm çalışanlar inandılar ve müthiş galibiyetin mimarı oldular.
Spor, bir şehrin, bir toplumun coşkusunu, birliğini ve beraberliğini yansıtan bir ayna olabilir. Geçtiğimiz hafta Gölcükspor’un Ziraat Türkiye Kupası ikinci tur maçı, tam da bu türden anların bir örneğiydi.
Erdem ağabey sağ olsun beni bu maça gönderdi ve özel maçı yerinde izleyenlerden birisi oldum.
Görevimi alır almaz Gölcükspor kulübüyle irtibata geçtim.
Değerli ağabeyim Erol Kaçmaz’ın rehberliğinde, Genel Kaptan Ahmet Demir ve Teknik Direktör Cevdet Sancaklı’dan onay aldım ve kulüp otobüsüyle yola çıktık.
Stada vardığımızda, eski meslek arkadaşım Emre Kurtbay ile karşılaştık.
Geçmişte birlikte çalıştığımız günleri yâd ettik.
Bu vesileyle, Emre Kurtbay’a en iyi şekilde ağırlamasından dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
Maç başladığında, Teksas taraftarlarının coşkusunu bekliyorduk ancak atmosfer beklediğimiz gibi değildi.
İlk yarıda Serbay Yağız’ın attığı iki harika golle devreyi 2-0 üstün tamamladık.
Serbay ağabeyin ilk golde topu önüne alışı ve kaleye süzülüşü Premier Lig kalitesindeydi!
Maçın sonlarına doğru çok talihsiz bir gol yedik ancak sonuç değişmedi.
Maç 2-2 olsaydı uzatmalar bizim için sıkıntılı olabilirdi. Çünkü Bursa sezonun 8. haftasını oynarken bizim lig daha başlamamıştı. Kısacası nefes sorunu yaşanabilirdi.
Maç bitti ve sonunda sevinç dolu anlar yaşandı.
Dönüş yolunda otobüste futbolcularımızda Fatih Gümüşel Nokta TV’nin mikrofonunu eline alarak tüm takımı dolaşıp röportajlar yaptı.
Sorularıyla şimdiki profesyonel muhabirlere taş çıkardı. Teşekkürler Fatih ağabeyi!
Sonunda, kentimize döndük ve herkesin dilinde tek bir kelime vardı: “NE MAÇTI AMAA!”
Unutulmaz bir maçtı gerçekten.
Birbirimize destek olduğumuz, coşkuyu paylaştığımız ve gurur duyduğumuz bir anıydı.
Gölcükspor, bu zaferle bir kez daha gösterdi ki spor, sadece sahada değil, taraftarlar, yönetim ve oyuncular arasındaki birliktelikle gerçek anlamını buluyor.
Gölcükspor ailesi olarak bu coşkuyu daha nice zaferlerde yaşamayı dilerim.

BURSASPOR NE OLACAK?

Bursaspor, Türk futbolunun köklü kulüplerinden biri olarak uzun yıllar boyunca büyük başarılar elde etti. Ancak günümüzde, kulübün içinde bulunduğu durum gerçekten iç acıtıcı. Büyük bir borç yükü altında inleyen Bursaspor, taraftarlarının ve sporseverlerin gönlünde her zaman özel bir yerde bulunuyor.Kupa maçında Bursa’daki spor muhabirlerine sorduğumda, “yanlış yapılan hataların acısını çekiyoruz” yanıtını aldım. 1.5 milyar TL’lik bir borçla boğuşan bir kulüp için işlerin kolay olmadığını anlayışla karşılıyoruz. Ancak bu durum, Bursaspor’un sadece bir kulüp değil, aynı zamanda bir şehrin simgesi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

NEREDEN NEREYE

Kupa maçındaki atmosferde değişiklikler göze çarpıyor. Artık o eski Teksas taraftar grubunun heyecanı ve coşkusu pek hissedilmiyor. Bu durum, Bursaspor’un içinden geçtiği zorlu dönemin bir yansıması gibi görünüyor. Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın hatırası ise oldukça etkileyici. Bursaspor’u Şampiyonlar Ligi’nde temsil ederek, 02.11.2010’da Manchester United’ı ağırlamıştı. Ancak tarih bize gösteriyor ki her kulüp inişler ve çıkışlar yaşayabilir. Bu zorlu dönemden geçen Bursaspor için, umut hep vardır. Temennimiz, kulübün eski günlerine geri dönerek tekrar büyük başarılar elde etmesidir. Tüm Bursaspor camiasına ve taraftarlarına başarılar diliyoruz. Unutmayalım ki spor, sadece zaferlerle değil, aynı zamanda zorluklarla da dolu bir yolculuktur. Bu zorlukların üstesinden gelebilmek, Bursaspor’u ve taraftarlarını daha da güçlü kılacaktır.

BAL’DA İLK MAÇIMIZI KAZANDIK

Uzun bir aranın ardından 2023-2024 sezonu Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) geri dönüş yaptık. Gölcükspor, Kullarspor, Gebzespor, Yuvacıkspor ve Diliskelesispor bu sezon BAL 2. Grup’ta mücadele edecekler. Grupta birinci olan takım ise adını 3. Lig’e yazdıracak. Gelecek sezon için ilimizin kontenjanı 4’e düşecek. Yani, bu sezon büyük bir öneme sahip.

KULLAR BAY GEÇTİ

Ligin ilk haftasında Gölcükspor deplasmanda Taçspor’la karşılaşacaktı ve 2-0 kazanmasını bildi. Çok üretken olamasa da kalitesi ile 3 puanı aldı. Gebzespor evinde Çorluspor 1947 ekibini 1-0 yendi. Kent derbisinde ise Diliskelesispor ile Yuvacıkspor karşı karşıya geldi ve mücadeleyi Dilisiskelesi Sercan’ın kafa golü ile 1-0 kazanırken, Kullarspor ise ilk haftayı bay olarak geçti. Kullar’ın ilk rakibi deplasmanda Gölcükspor olacak. Bence bu sezonki BAL diğer yıllara göre çok daha zorlu geçecek.

AMATÖRDE FUTBOL KALİTESİ DÜŞTÜ

Kocaeli, sporun ve özellikle futbolun merkezi olarak adından söz ettirir. Ancak pandemi, amatör futbolu etkiledi ve bu etkiler maalesef kalitede düşüşe neden oldu. Pandemiden önceki döneme dönersek, amatör maçların kalitesinin olağanüstü olduğunu hatırlamak gerek. Süper Lig maçlarından bile daha heyecan verici, kıran kırana ve hatta olaylı maçlar izlemek mümkündü. Futbol sahalarında yaşanan rekabet, adeta bir şölen gibiydi. Ancak, şimdi amatör maçların tadı, pandemi nedeniyle eksik kalmış gibi görünüyor.

PANDEMİ ETKİSİ

Pandemi döneminde amatör futbol, hem sağlık hem de organizasyon açısından olumsuz etkilendi. Önceden her sahada sağlıkçı bulunurken, şimdi bu konuda sıkıntılar yaşanıyor. Sakatlanmalarda takımların antrenörleri ve oyuncuları koşarak müdahale etmek zorunda kalıyorlar. Bu durum, futbolun kalitesinin düşmesine neden oluyor. Pandemi, futbolun yanı sıra birçok alanda etkisini gösterdi. Ancak futbol, toplumun önemli bir parçasıdır ve pandeminin etkileri özellikle amatör seviyede daha fazla hissediliyor. Umuyoruz ki en kısa zamanda eski günlerimize dönebiliriz.

FUTBOL BİR SANATTIR

Futbolun kalitesi yavaş yavaş düşmüş olabilir, ancak Kocaeli’nin futbol sevgisi ve tutkusu her zaman canlı kalacaktır. Umutsuzluğa kapılmadan, sporun bu zorlu dönemi aşacağını ve amatör futbolun eski ihtişamına geri döneceğini umuyoruz. Sözlerimi şu sözlerle bitirmek istiyorum “Futbol, insanların dil, din, renk veya köken farkı gözetmeksizin bir araya gelebildiği, coşkuyla paylaşıldığı, heyecanla beklenen bir sanattır. O sahada, 22 kişi değil, bir milyonlar vardır.

EN GÜZEL ÖRNEK

Futbol, sevinçlerin ve hüznün dili olup, birlik ve beraberliği simgeler. Stadyumların çimleri, insanların kalplerinin ritmidir. Futbol, hayatta olduğu gibi sahada da birbirine destek olan bir takımın başarıya ulaşabileceği güzel bir örnektir. Her pas, her gol, bir hikaye anlatır. Futbol, daha fazla insanı bir araya getirir ve bu yüzden futbol sadece bir oyun değil, insanlığın en güzel yaratıcı ifadesidir.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER