Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Goodyear’da işçiyi üzen karar

Goodyear’ın haftalık çalışma gününü 6 günden 7 güne çıkartma kararı geçici işçilerin kadro umudu kurmasına sebep olmuştu. 7 gün çalışmaya geçiş kararının kaldırılmasının ardından geçici işçilerin kadroya girme hayali suya düştü.

Goodyear’ın haftalık çalışma gününü

Adapazarı Arifiye ve Kocaeli İzmit’teki fabrikalarında dünyaya lastik üreten Goodyear geçtiğimiz Mart ve Nisan ayında aldığı kararlarla fabrikalarında çalışma günü sayısını 6 güne düşürmüştü.  Bu kararla birlikte yeni işçi alımı ve geçici işçilerin kadroya alınması askıya alınmıştı.

UMUT DOĞMUŞTU

Goodyear, 19 Eylül’de ise Adapazarı fabrikasının 5 Kasım itibarıyla yeniden 7 gün çalışma programına geçeceğini, İzmit fabrikasının aynı şekilde devam edeceğini ilan etti. Bu gelişmle ile birlikte geçici işçilere kadroya alınma umudu doğmuştu. Ancak Goodyear dün KAP’a yeni bir bildirimde bulundu.

 KARAR KALDIRILDI

Yeni bildirime göre Adapazarı fabrikasının 5 Kasım’da 7 gün çalışmaya geçiş kararı kaldırılırken uygulamanın aralık ayı sonuna kadar devam edeceği duyuruldu. Diğer bildirimde ise İzmit fabrikasının 29 Kasım – 16 Aralık tarihleri arasında envanter ayarlaması amacıyla üretime ara vereceği duyuruldu.