Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sare Davutoğlu kimdir? FOX Çalar Saat konuğu Sare Davutoğlu kaç yaşında, nereli?

FOX TV’nin sabah programı

FOX TV’nin sabah programı Çalar Saat’e katılan Sare Davutoğlu, izleyicilerin büyük ilgisini çekti. Pek çok kişi Sare Davutoğlu’nun kim olduğunu, kaç yaşında olduğunu ve nereli olduğunu merak ediyor. İşte Sare Davutoğlu hakkında bilmeniz gerekenler:

Sare Davutoğlu Kimdir?

Sare Davutoğlu, 1961 yılında Konya’da dünyaya geldi. Türkiye’nin 26. Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi olarak bilinse de kendi alanında da önemli başarılara imza atmış bir hekimdir. Aslen Afyonkarahisar’a bağlı Kundak ailesindendir.

Eğitim hayatına bakıldığında, 1980 yılında Eskişehir Anadolu Lisesi’nden birincilikle mezun olduktan sonra lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Üniversite sonrasında Jinekoloji üzerine yüksek lisans eğitimi almıştır.

Hekimlik Kariyeri ve Sosyal Çalışmaları

Sare Davutoğlu, 1987’de Kars’ta mecburi hizmet görevini tamamlamıştır. 1990’da eşi Ahmet Davutoğlu’nun Malezya’da akademik kariyerine devam etmesiyle birlikte ona eşlik etmiştir. 1995 yılında Türkiye’ye dönüş yapmış ve uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Kürtaj karşıtı görüşleriyle tanınan Sare Davutoğlu, bu konuda birçok toplantıya katılarak konuşmalar yapmıştır. Aynı zamanda Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı’nda aktif bir üye olan Sare Davutoğlu, Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği (KASAD-D) yönetim kurulunda da yer almaktadır.

Özel Hayatı

Eğitimi sırasında, 1984 yılında Ahmet Davutoğlu ile dünyaevine giren Sare Davutoğlu’nun dört çocuğu bulunmaktadır.