Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? KYK Kredi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

12 Ekim – 19 Ekim tarihleri arasında yapılan KYK burs-kredi başvurularını tamamlayan öğrenciler gözlerini sonuç ekranına çevirdi. Milyonlarca öğrencinin beklediği KYK sonuçları ne zaman açıklanır merak edildi. KYK burs başvuruları ne zaman açıklanacak araştıran öğrencilere tarih geldi. İşte KYK sonuçlarının açıklanacağı tarih..

12 Ekim - 19

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi işlemlerinde son güne girildi. 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59’da sona erecek başvuruların ardından sonuçlar merak edildi. KYK burs-kredi başvurularını tamamlayan öğrenciler gözlerini sonuç ekranına çevirdi. 12 Ekim’de başlayan KYK burs başvurularını tamamlayan adaylar kyk burs sonuçları ne zaman açıklanır, e devlet kyk burs başvurusu, kyk kredi başvurusu, kyk bursu ne zaman açıklanacak, kyk kredi sonuçları, kyk burs başvuru sonuçları, kyk kredi sonuçları ne zaman açıklanacak sorularına yanıt aradı. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen soruların yanıtı..

KYK BURS/KREDİ BAŞVURULARI 2023

12 Ekim’de başlayan KYK burs ve kredi başvuru işlemlerinin sona ereceği tarih belli oldu. Buna göre 19 Ekim Perşembe saat 23.59’da sona erecek burs ve kredi başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden tamamlanacak. Lisans eğitimlerine yeni başlayan öğrencilerin burs/kredi başvuruları e-Devlet aracılığıyla tamamlanacak. Bu yıl 1250 TL alan öğrenciler yeni yılda geçerli olacak asgari ücret oranına paralel olarak zamlanacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversiteliler başvuru yaptıkları burs-kredi ekranlarının ardından sonuç ekranına ulaşabilecek.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

e-Devlet üzerinden yapılan KYK burs-kredi başvuruları bu gece son bulacak. Başvuru ekranının kapanmasıyla sonuç ekranı devreye girecek. 2023 yılı ocak ayında yapılan zam ile birlikte lisans öğrencileri KYK burs-kredi ücreti olarak 1250 TL alacak. Bu tutar 2024 asgari ücretinin belli olmasıyla zamlanacak. Merakla beklenen KYK burs başvuruları geçtiğimiz yıl kasım ayında başlamış ve sonuçlar 16 Aralık’ta açıklanmıştı. Bu yıl sonuçların kasım ayının sonlarına doğru açıklanması bekleniyor. İlk defa burs/kredi alacak öğrencilere müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılacak. Bu öğrencilere T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10’uncu günleri arasında ödeme yapılacak. Öğrenciler kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilecek.