Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Merkez Bankası açıkladı: Yıl sonu enflasyon tahmini ne kadar? Yıl sonu dolar ne kadar olur?

Merkez Bankası’nın 2023 yılı

Merkez Bankası’nın 2023 yılı Ekim ayına dair gerçekleştirdiği “Piyasa Katılımcıları Anketi” sonuçları yayımlandı. Reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 70 katılımcının yer aldığı ankete göre yıl sonu enflasyon tahminleri belli oldu.

Bu anket sonuçlarına göre; cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 67,22 iken, bu dönemde yüzde 68,01’e yükseldi. Gelecek 12 ay sonrası için TÜFE beklentisi de yüzde 44,94’ten yüzde 45,28’e çıktı.

Dolar kuru beklentisi de anket sonuçları arasında yer aldı. Yıl sonu için dolar beklentisi bir önceki anket döneminde 30,14 TL iken, bu dönemde 30,05 TL’ye geriledi. Gelecek 12 ay sonrası için dolar kuru beklentisi ise 37,26 TL’den 38,64 TL’ye yükseltilmiş durumda.

Bu sonuçlar, ekonomik gelişmelerin yanı sıra döviz kuru, faiz oranları ve global faktörler gibi etkenlerin de etkisi altında şekilleniyor. Özellikle yılın son çeyreğine girilmesiyle birlikte piyasa katılımcılarının beklentilerindeki bu değişiklikler, ekonominin genel seyrini tahmin etmek adına önem taşıyor.