Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Benzine zam gelecek mi? Benzine zam var mı, ne kadar zam gelecek? 20 Ekim 2023 benzin fiyatları!

İsrail ile Hamas arasında

İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmaların şiddetlenmesi, global petrol piyasalarında hareketliliğe sebep oluyor. Son dönemde, bu gerilim akaryakıt fiyatlarına zamlar şeklinde yansımış durumda. Araç sahipleri, bu bağlamda “Benzine zam var mı?” sorusunu sıkça gündeme getiriyor. İşte konuyla ilgili ayrıntılar:

20 EKİM BENZİN NE KADAR?

17 Ekim Salı günü motorine gelen 2 lira 23 kuruşluk zamdan sonra şimdi de benzin fiyatlarına zam geliyor. Gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatına 1 lira 48 kuruş zam gelecek. Yeni fiyatlarla birlikte benzinin litresi İstanbul’da 35 lira 12 kuruşa, Ankara’da 35 lira 75 kuruşa, İzmir’de ise 35 lira 85 kuruşa yükselecek.

BENZİN VE MOTORİNDE SON DÖNEM FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİ

6 Ekim’de benzin fiyatlarında 2 lira 10 kuruşluk bir indirim yaşanmıştı. Ardından 7 Ekim’de benzin fiyatları 1 lira 17 kuruş daha ucuzladı. 8 Ekim’de ise motorin fiyatlarına 2 lira 92 kuruşluk bir indirim geldi. Bu indirimler sonrasında benzin fiyatları 33-34 lira aralığına, motorin fiyatları ise 37-38 lira aralığına geriledi.

Ancak İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların yoğunlaşması ve Brent petrolün varil fiyatının 93 dolara kadar çıkması, akaryakıt fiyatlarındaki bu düşüş trendini tersine çevirdi. Global petrol fiyatlarında yaşanan bu yükseliş, akaryakıt fiyatlarına zamlar şeklinde yansıdı ve bu durum, tüketicilerin bütçelerini doğrudan etkiliyor.