Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eldoğan muhtarları ağırladı! “İYİ Parti’den aday olacağımı düşünüyorum”

İzmit Belediye Başkan aday adaylarından İş İnsanı Yalçın Eldoğan 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni İzmitli Muhtarları yemekte ağırladı. Eldoğan programda yaptığı konuşmada 10 büyük projesi olduğunu ifade ederek Belediyeye ait lojmanlar yapacağını ifade etti.

İzmit Belediye Başkan aday

Yemeğin organizasyonunu, El Yapı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Eldoğan, Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl üstlendi. Akşam saatlerinde Kartepe’de bulunan El Garden Otel’de gerçekleşen etkinliğe İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, EMŞAV Kocaeli İl Başkanı Alpay Çakırcı, Eski Uzunçiftlik Belediye Başkanı Yaşar Sönmez ve CHP Kartepe Saymanı Turgun Uygun da katıldı.

“MUHTARLIĞIN ÖNEMLİ DEVAM ETMEKTE”

Etkinlikte ilk konuşmayı Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç gerçekleştirdi. Uluş konuşmasında, “Her gün muhtarlar günü, her gün muhtarlar için önemli. Muhtarlar devlet ile halkın arasındaki bağı kurar. Muhtarların ne kadar ciddi bir konumda olduğu ortada. Muhtaların ne kadar değerli olduğunu anlayan ve ağırlayan Yalçın Bey’e teşekkür ederim. Bazen elimizdeki yetkilerin alınması, ile muhtarlık mesleği ikinci planda gözükse de vatandaşlara birebir ulaşabilmesi ile muhtarlık önemini devam ettirmekte” ifadelerini kullandı.

“TALİMATLA KATILMAYANLAR VAR”

Uluç’un ardından kürsüye İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl çıktı. Kızıl konuşmasında, “Bizleri ağırlayan Yalçın Erdoğan’a teşekkür ederim. 5 ay sonra seçimler var. Aramızda kimler kalır kimler gitmez bilemem ama bağımız hiçbir zaman kopmayacak. Ben isterdim ki bugün burada 102 muhtar olsun. 25 yıldır bu görevdeyim emirle, talimatla muhtarlık yapmayın. Dimdik ayakta durun. Kimse size bu yetkiyi vermedi. Bu yetkiyi size halk verdi. Asla el pençe durmayın, muhtar gibi dik durun. Malesef talimatla aramıza katılmayanlar var. Mazeretsiz talimatla buraya katılmayanlar var. Bu işin sağcısı solcusu yok” dedi.

“İZMİT İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUM”

Daha sonra kürsüye ev sahibi Yalçın Eldoğan çıktı. Eldoğan konuşmasında, “Özel gününüzde katılarak bizleri onurlandırdınız. Bugün burada kendimi tanıtacağım. İzmit’te doğdum. İzmit Gültepe hattında şehir içi minibüs şoförlüğü ve muavinlik yaptım. Allah nasip etti inşaat firmam var. İSU’nun yeni binasını, TÜRGEV yurdunu biz yaptık. Kİra öder gibi 600 kişiyi ev sahibi yaptık. Siyasete girmedim ama birçok siyasi ile tanışma ve iç içe olma fırsatı buldum. 51 yaşındayım, geçmişte siyasete girebilirim. Allah nasip ederse bu seçimde İzmit Belediye Başkan Adayı olmak için hazırlık yapıyorum. Sizlere de kendimi tanıtmak için buradayım.

“İYİ PARTİ’DEN ADAY OLACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

Aday adaylığımı açıkladıktan sonra bazı ziyaretler yaptım. Bütün muhtarlarımızı ziyaret edip kendimi tanıtacağım. Normal bir belediyecilik anlayışı içinde olmayacağım. 1999 seçimlerinde Sefa Bey Cumhuriyet Halk Partisinin baraj altında kaldığı bir dönemde yüzde 40 oy aldı. İYİ Parti’nin desteği ile fatma Hanım seçimi kazandı ancak meclis çoğunluğu onda değil. Partiler ittifak yapmasa bile tabanda halk ittifakı yapacak. AK Parti MHP bir aday çıkaracak. İYİ Parti’den de aday olacağımı düşünüyorum. 3 adaylı bir çekişme olacak. Yıllardır bu şehirdeyim. Başarıya odaklı bir insanım. İlk girdiğim yönetimde Kocaelispor’u Süper Lig’e çıkardık.

“BELEDİYEYE AİT LOJMANLAR YAPACAĞIM”

Ben bu şehrin çocuğuyum. Her sokağını biliyorum. Ben bugün bir canlı yayına çıkıp, her soruyu sorabilirsin diyebiliyorum. Ben iddialı bir adayım. Seçimi de kazanacağımı düşünüyorum. Birkaç projem var. Bir çekiliş yapacağım bir aileye ev hediye edeceğim. Toplamda 41 kişiye hediye vereceğiz. Amaç şirketin reklamını yapmak. Kocaelispor’a futbolcu yetiştirmek lazım. Amatör sporu geliştirmek lazım. Allah nasip ederse en çok önemsediğim proje evi olmayan aileler. Belediyeye ait lojmanlar yapacağız. Ekonomik durumu kötü olan aileleri belirleyip kira almayacağız. Vatandaş sadece elektrik ve su faturasını ödeyecek.

“10 İDDİALI PROJE VAR”

400 bin nüfusa sahip İzmit’te neler yapabileceğime inanıyorum. Sosyal konut yapabiliriz. Kentsel dönüşüm projeleri var. Vatandaşın beslenme ve barınma sorununu çözmeliyiz. Toplamda 10 iddialı projemiz olacak. Biri belediye lojmanları. 5 senede bin lojman yapsak belediyenin 2 milyar TL’lik mülkiyeti olacak. Belediyelerin bir çoğu borçlarını ve maaşları ödeyemiyor. Ben belediye personel fazlası çalıştırıldığından işlerini yerine getiremiyor. Ben eski başkanların nerde hata yaptığını nerde doğru yaptığını gözlemledim. 51 yaşındayım Yaşar bey ile 30’lu yaşlarda 600 konut yapmışım. Sizden ricam, mahallenizde yaşayan, evi olmayan insanlara bunlardan bahsetmeniz. Önümüzde 5 aylık bir süreç var” dedi.