Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

27 Ekim Bugün Halka Arz Var Mı? Yeni Halka Arz Ne Zaman?

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay alan şirketler halka arz işlemleri yapıyor. Çok sayıda vatandaşın gündem maddesi olan halka arz işlemleri anbean takip ediliyor. 27 Ekim Cuma bugün yeni halka arz var mı merak eden vatandaşlar araştırmaları sıklaştırıyor. Peki, yeni halka arz ne zaman? İşte yanıtı..

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay

Borsayı anbean takip eden vatandaşlar alım satım işlemleri yapıyor. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay alan şirketler duyurularak talep toplama tarihleri oluşturuluyor. Talep toplama işlemleri sırasında lot başı hesap yapan vatandaşlar merak ettiği sorulara yanıt arıyor. Halka arz piyasasını sık sık takip eden vatandaşlar son durumu mercek altına alıyor. Her gün hangi halka arz çıkacak araştıran vatandaşlar al sat işlemlerini bu yönde oluşturuyor. 27 Ekim Cuma günü halka arz var mı merak eden vatandaşlar halka arz haber, halka arz net, halka arz gündem, mhr gayrimenkul hisse, halka arz.com, yeni halka arz ne zaman, halka arz listesi, bugün halka arz var mı, halka arz takip, borls araştırmaları yapıyor. İşte merak edilen yeni halka arz listesi..

27 EKİM BUGÜN HALKA ARZ VAR MI?

Yatırımcıların takip ettiği halka arz listesi detaylarında bugün yeni bir işlem görünmüyor. Ekim ayının bitmesine sayılı gün kala halka arz takviminde Borsa İstanbul’da işlemler sürüyor. 3 şirketin halka arzının onaylandığı SPK verilerinde ekim ayında halka arz olması beklenen şirket bulunmuyor. Türkiye devi TAB Gıda 26 Ekim Perşembe günü itibarıyla borsada işlem görüyor. Paylar ilk işlem gününde 143 TL seviyesinden işlem görüyor. Vera GYO ise 27 Ekim 2023 tarihinde işlem görecek. Kasım ayından itibaren Oba Makarna, Alves Kablo, Kızılay İçecek, Tavuk Dünyası, Rönesans Enerji, Altınkılıç, Penti, Golda Gıda ve N11 gibi şirketlerin işlemlerinin yapılması bekleniyor.

HALKA ARZ NASIL ALINIR?

Borsada halka arz olarak bilinen bu süreç, özel bir şirketin hisselerini kamuya açık bir şekilde satışa sunma işlemidir. Şirket, hisselerini halka açarak daha fazla yatırımcının bu hisselere erişimini sağlar ve sermaye artırabilir. Şirket, halka arza hazır olduğunda genellikle bir halka arz komitesi oluşturur ve bu komite halka arzın detaylarını planlar. Finansal danışmanlar, hukuk firmaları ve muhasebe uzmanları gibi uzmanları işe alabilirler. Şirket, finansal durumunu iyileştirmek ve yatırımcılara cazip gelmek için gereken adımları atar. Halka arz fiyatını belirleyen şirket başarılı olmak için hisse senetlerinin pazarlanması ve dağıtılmasına önem verir. Belirlenen halka arz fiyatıyla hisselerini kamuya açık bir şekilde satışa sunan şirket artık kamuya açık bir şirket olarak kabul edilir ve borsada işlem görmeye başlar.