Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gazeteci Fulya Öztürk kimdir? Fulya Öztürk kaç yaşında, nereli?

Son dönemde özellikle Çorlu

Son dönemde özellikle Çorlu tren kazası, Dağlık Karabağ Savaşı’nda yaptığı yayınlar ve “Fulya ile Umudun Olsun” adlı programıyla gündeme gelen Fulya Öztürk, gazetecilik alanında önemli başarılara imza atmış bir isimdir. Peki, bu başarılı gazeteci kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte Fulya Öztürk’ün biyografisi.

Fulya Öztürk Kimdir?

Fulya Öztürk, 5 Ocak 1989 yılında Adana’nın Seyhan ilçesinde doğdu. Beş çocuklu bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Öztürk, lise eğitimini Adana Gündoğdu Koleji’nde aldıktan sonra, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon bölümüne giriş yaptı.

Öztürk, üniversite yıllarında televizyonculuğa adım attı ve Doğan TV’nin “Staj On Air” programına katılarak Star TV’de stajyer olarak çalışmaya başladı. İki yıl sonra CNN TÜRK’te profesyonel iş hayatına atıldı ve 2010 yılında bu kanalın Haber Merkezi’nde göreve başladı. Kariyeri boyunca pek çok önemli olaya imza atan Öztürk, 2013’ten itibaren saha muhabirliğiyle adından sıkça söz ettirdi.

Özellikle “Kobani’den Kaçan Suriyeli Besma’nın Hikayesi”, “Türkiye’de Romatolog Yok” gibi haberlerinin yanı sıra, “Sığınamayanlar” belgeseliyle büyük bir ilgi gördü ve pek çok ödüle layık görüldü.

2018 yılında Çorlu tren kazası, Etiyopya ve Somali’deki insani yardım çalışmaları, Dağlık Karabağ Savaşı, Elazığ depremi gibi pek çok önemli olaya tanıklık eden Öztürk, 2021’de FOX kanalına geçti. Burada “Fulya ile Umudun Olsun” adlı programını sunan gazeteci, 2022 yılında tekrar CNN TÜRK’e dönüş yaptı. Son olarak Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Moskova’dan izlenimlerini aktaran Öztürk, CNN TÜRK Haber Merkezi’nin Özel Haberler Şefi olarak görev yapmaktadır.

Filmografi

2021-2022: Fulya ile Umudun Olsun (Sunucu)

Belgesel

Sığınamayanlar belgeseli

Ödülleri

2018 HEMPA Çocuk Hakları Derneği Çocuk Hakları Zirvesi “En Duyarlı Muhabir” ödülü Afrika ve Arakan’dan yaptığı haberlerle Kazandı

2020 İstanbul Marka ve Kariyer Zirvesi “Yılın Haberi” ödülü ‘Ermenistan sivil katliamı’ başlıklı haberiyle Kazandı

2021 Türkiye Azerbaycan kardeşlik ödül töreni Karabağ Zaferi Özel Ödülü Kazandı

2023 Yılın Quality Ödülleri En Quality Tv Muhabiri Kazandı

5.Emek Dostları Ödül Töreni