Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mazot indirimi var mı? 29-30 Ekim akaryakıt fiyat listesi

Güncel akaryakıt fiyatlarına dair

Güncel akaryakıt fiyatlarına dair merak edilenler açıklandı. İsrail-Hamas çatışmasının etkisiyle artan petrol fiyatları sonrasında yaşanan geri çekilme ile akaryakıtta indirim müjdesi geldi. Vatandaşların “Benzine ve motorine indirim geldi mi?” sorusuna yanıt geldi.

İsrail-Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi sonucu brent petrolün varil fiyatı 96 dolara kadar yükseldi. Ancak sonrasında fiyatlar 86 dolara geriledi. Bu geri çekilme akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıdı. 31 Ekim Salı gününden itibaren motorinin fiyatında 1 lira 57 kuruşluk indirim yapılacak.

İstanbul’da motorinin litresi 38 lira 4 kuruşa, Ankara’da 38 lira 63 kuruşa ve İzmir’de 38 lira 80 kuruşa düşecek.

Ekim ayında peş peşe gelen indirimler sonrasında benzinin litresi 33-34 lira aralığına, motorinin litresi ise 37-38 lira aralığına inmişti. Ancak İsrail-Hamas çatışmalarının etkisiyle akaryakıt fiyatlarında yükselme yaşandı. 17 Ekim Salı günü motorine 2 lira 23 kuruş ve 20 Ekim Cuma günü benzine 1 lira 48 kuruş zam uygulandı.

Bu zamların öncesinde, Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerin hemen öncesinde benzinin litresi 19 lira, motorinin litresi ise 18 lira seviyelerindeydi. Ancak seçim sonrası bu fiyatlar 2 kattan fazla artış gösterdi.

Akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığına dair bilgi de verildi: Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek bir fiyat belirleniyor.