Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB Okullar Tatil Mi Son Dakika: 30 Ekim Okul Var Mı? Bugün Okul Tatil Mi?

Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutladığımız 29 Ekim kutlamaları sona erdi. Milyonlarca öğrenci ve öğretmenin yer aldığı bayram kutlamalarının ardından MEB tatil kararı geldi. Peki, 30 Ekim okul var mı? Okul bugün tatil mi? İşte yanıtı..

Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutladığımız

2023 okul tatilleri araştırmaları yapan öğrencilere son dakika duyurusu geldi. Eylül ayında başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılında tatil kararı geldi. 19 milyondan fazla öğrenci ve öğretmeni etkileyen MEB okullar tatil mi son dakika kararının ardından araştırmaları hızlandı. Öğrencilerin okul tatilleri, okul kaç gün tatil, bugün okul var mı, 30 ekim pazartesi günü okul var mı, pazartesi günü okul var mı, bugün okul tatil mi, 30 ekimde okul var mı soruları yanıt buldu. Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarının ardından duyuru geldi. Peki, 30 Ekim okul var mı? Okul bugün tatil mi? İşte yanıtı..

Tüm öğrencileri ilgilendiriyor! Yaz tatili kısaldı

30 EKİM BUGÜN OKUL TATİL Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet 100 yaşını doldurdu. Geçtiğimiz gün tamamlanan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından MEB kararı geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı duyuruda, “Cumhuriyet Bayramımızı Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır bir coşkuyla kutladık. Bu coşkuyu paylaşan milletime teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, 30 Ekim Pazartesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizin 1 günlüğüne tatil edilmesi kararı aldığımızı bildirmek isterim” dedi. Kararın ardından tüm illerin valiliklerinden de duyuru yapıldı ve 30 Ekim Pazartesi günü tüm yurtta tatil ilan edildi. 1 günlük tatilin ardından okullar 31 Ekim Salı günü işleyişe devam edecek.

MEB 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında yer alan milyonlarca öğrenci ile öğretmeni ilgilendiren kararlar alındı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından tüm Türkiye’deki ilkokul, ortaokul ve liselerde 1 günlük tatil kararı geldi. Duyurunun ardından 2023 okul tatilleri bir kere daha merak konusu oldu. 30 Ekim Pazartesi günü geçerli olan 1 günlük tatilin ardından 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı ara tatili beklenmeye başladı. 11 Eylül Pazartesi günü çalan ilk ders zilinin ardından ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak. 10 Ekim Cuma gününden 20 Ekim Pazartesi gününe kadar öğrenci ve öğretmenler tatil yapacak. 22 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak olan öğrenci ve öğretmenler 5 Şubat’ta geri dönecek ve ikinci dönem başlayacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek.