Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tureks halka arz ne zaman, başladı mı? BIST Tureks hisse fiyatı ne kadar, kaç lot verecek?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK),

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Tic. A.Ş.’nin halka arzını onayladı. Halka arz süreci büyük bir merakla takip edilen şirket, özellikle ABD ve Avrupa başta olmak üzere mermer, traverten ve doğal taş alanlarında ulusal ve uluslararası arenada faaliyet gösteriyor.

Tureks Halka Arz Bilgileri:

  • Halka Arz Tarihi: Halka arz tarihi konusunda kesin bir bilgi henüz verilmedi ancak bu hafta içerisinde halka arzın gerçekleşeceği öngörülüyor.
  • Hisse Fiyatı: Şirket hisseleri, eşit dağıtım yöntemiyle 10,97 TL fiyat üzerinden halka arz edilecek.
  • Lot Bilgisi: Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde gerçekleşecek halka arzda toplam 58,976,404 lot pay dağıtılacak. Sermaye artırımı için ayrılan pay ise 48.600.000 lot olacak.
  • Fon Kullanımı: Toplanan fonun %40’ı finansman maliyetlerinin azaltılmasında, %20-30’u fabrika kapasitesini artıracak makine ve teknolojik yatırımlar için, %30-40’ı da işletme sermayesine ayrılacak.
  • Halka Arz Büyüklüğü: Şirketin halka arz büyüklüğü 646,9 milyon TL olarak belirlendi.

Tureks Turunç Madencilik Genel Bilgi:

41 yıllık tecrübesiyle tanınan Tureks Turunç Madencilik, dünya genelinde mermer, traverten ve doğal taş sektöründe öne çıkıyor. Marble Systems, Stone Tile Depot, Mermer Outlet ve Country Floors markalarıyla global arenada faaliyet gösteriyor. Şirketin Türkiye genelinde maden ocakları bulunuyor ve ihracat odaklı bir yapıya sahip. Üretiminin %95’i yurt dışına ihraç ediliyor. Başlıca ihracat yapılan bölgeler arasında %60 ile ABD, %40 ile Avrupa (İngiltere, Almanya, Fransa) yer alıyor. Orta Doğu, Avustralya, Yeni Zelanda ve Uzak Doğu’ya da ihracat gerçekleştiriyor.