Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mustafa Kocaman 4 buçuk yılını anlattı: Projelerimizin yüzde 98’ini hayata geçirdik

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, görev süresince hayata geçirdiği hizmetleri gerçekleştirdiği toplantıda anlattı. Kocaman, projelerinin yüzde 98’ini hayata geçirdiklerini söyledi.

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, görev süresince hayata geçirdiği hizmetleri gerçekleştirdiği toplantıda anlattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Kartepe’de hayata geçirilen projelerle ilgili sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Kartepe Dedeman Otel’de düzenlenen programa AK Parti MYK üyesi İlyas Şeker, AK Parti eski İl Başkanı Şemsettin Ceylan, AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, Gelecek Partisi, BBP, YRP, DEVA Partisi ilçe başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“BİRLİK VE BERABERLİK EN ÖNEMLİ ESERİMİZ”

Kartepe’nin jeopolitik konumuyla ilgili bilgi vererek sözlerine başlayan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, “Belediyeler insanın olduğu her yerde doğumdan ölüme kadar var oluyor. Bu sebepten kaynaklı belediyelerin ilçeyi çok iyi tanıması lazım. Kartepe bugün huzurlu, sakin, doğa içerisinde güven veren bir bölge. Bunu hep birlikte başardık. Kartepe’ye hizmet etmek çok kolay değil farklı ilçelerin birleşmesiyle var olduğu için belde hizmeti bekleyen çok fazla mahalle var. Kartepe’ye hizmet etmiş herkese çok teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik ve dayanışma en önemli eserimiz aslında. Son 2 yılda nüfusunu en çok arttıran ilçedir Kartepe. Yeni bir şehir kuruyoruz aslında. Kartepe’nin merkezi neresi desek herkes farklı yerler söylerdi ama artık bizim şehir merkezimiz var. Kartepe’de planlamadığımız tek bir arazimiz yok. Kocaeli’nin en büyük camisi Kartepe’dedir. Tamamlanacak yakın zamanda” dedi.

 

“KARTEPE’DE BİR İLKTİR”

Konuşmasına devam eden Kocaman, “Bu hizmetleri benim tek başıma gerçekleştirmem ya da Kartepe Belediyesi’nin bunları tek başına yapmak mümkün değildi. Hep birlikte başardık biz. Bugüne kadar uçak kütüphanelerimiz vardı ama bugün Kartepe’de 1000 metrekarelik Kent Kütüphanemiz var. Kartepe Sanat Evimiz var bu da Kartepe’de bir ilktir. Kültür Merkezimiz yakında tamamlanacak o da çok kapsamlı olacak arazisi artık bizim inşaatına devam edeceğiz. Kent Meydanı Otoparkımız da bitmek üzere. 7 bin 500 metrekarelik Kent Çarşısı misafirlerimizi ağırlıyor. İmar yollarımızı açtık. Bağlantı yollarımızın kullanımını açtık. Bu şekilde mesafeyi kısalttık. İstasyon Menderes Bulvarı’nı yeniledik, ışıklandırdık. Atabeyler Köprülü Kavşağımızı tamamladık ve daha güvenli hale geldi. Suadiye-Çepni Yoluna başladık ama tamamlayamadık çünkü Kuzey Marmara Otoyolu’ndan kaynaklı tamamlamayı bekliyoruz. Ormanya için üst geçidimizi tamamladık. Cadde ve sokaklarımızı yenilemeye devam ediyoruz” dedi.

“GENÇLERİMİZ İSTEDİ BİZ YAPTIK”

Avluburun ve Nusretiye sosyal tesisleri için çalışmaların tamamlandığını belirten Kocaman, “Bakanlıktan onay geldiğinde çalışmaya başlayacağız. Gasilhanemiz için çalışıyoruz. Mezarlık düzenlemelerimiz için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Park ve bahçelerin düzenlenmesi tamamlanıyor. Ben tüm arkadaşlarıma özellikle teşekkür etmek istiyorum terlemedikleri bir gün bile yok. Gençlik buluşmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kartepe’nin gençlerinin Kartepe’ye nasıl baktığını öğreniyoruz. Kartepe Genç Akademi istediler bizden gençler bunun çalışmasını yaptık. Kartepe Dil Merkezi gerçekleştirdik. Spora yönelen gençlerimize destekler vermeye çalıştık. Maşukiye’ye sözümüz vardı kapalı spor salonumuzu bitirmek üzereyiz. Kadın spor merkezlerimizi açtık. Atlı binicilik kulübümüzün içeriğini değiştirdik tamamladık” dedi.

“HALKIMIZ KIŞ SPORU YAPABİLECEK”

Kocaman, “Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde gerçekleştirilen Turizm Master Planımızın tamamlanması ile birlikte biz de Kartepe’mizde kültür ve sanat etkinliklerimizi gerçekleştirmeye başladık. Müzelerimiz, konserlerimiz, festivallerimiz, kültür evlerimiz için çalışmalar yaptık. Kartepe Zirvesi çok önemli bir başlık bizim için. Eski yazlık sinema günlerimizi, çocuk kitapları fuarımızı bunlara da devam ediyoruz. Kışlık turizm sporu pahalıdır herkes ulaşamıyor maalesef. Biz de bu anlamda halkımız da ulaşsın istiyoruz. Milli parklarımızı etkinlik alanları haline getirmeye çalışıyoruz. Teleferiğimiz sayesinde de buralara ulaşım kolay olacak. Bizim teleferiğimiz 5 yıldızlı otellere değil milli parklara gidiyor. Kartepe’deki tesisler için çalışmalarımız gerçekleşiyor” dedi.

131 BİN DÖNÜMLÜK ARAZİYİ KARTEPE’YE KAZANDIRDIK

Kocaman, “Katı atık aktarma istasyonu, atık getirme istasyonu çalışmalarımız oldu. Seçim döneminde söz vermiştik mahallelerimize doğalgaz getirdik. Elektrikli şarj istasyonunu yapmıştık 3,5 yıl önce ve belediyemizin önüne yapmıştık. Daha temiz bir Kartepe için çalışıyoruz ve geleceğe güvenle ilerliyoruz. Belediyemize araç kazandırdık. Bunların borçları bitti. 131 bin dönümlük araziyi Kartepe’ye kazandırdık. Uzun bir süredir üzerinde Karayollarının şerhi vardı. O bölgeye dair bir hayalimiz var. İçerisinde şu an ek hizmet binası, fen işleri müdürlüğü, park ve bahçeler müdürlüğü, etüt proje temizlik ve işletme müdürlükleri ek binaları var. Eskiden hepsi ayrı yerdeydi şu an aynı yerde. Acil durum ve kriz yönetim merkezi kurduk” dedi.

AVM VE FUAR MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ

Sözlerini sürdüren Kocaman, “Biz belediyeciliği kalpten kalbe giden bir yol olarak görüyoruz. Biz bir aileyiz. Ailenin önemini kıymetini bilmemiz gerekli. Sınıf ayrımı asla yapmadım, herkesi eşit gördüm. Kadınları destekledik, sokaktaki canlarımız bize emanet dedik, yaşlılarımızın yanlarında olduk. Bizim bir hayalimiz vardı. Yapacağız dedik. Hayaldi gerçek oldu. Çok az kaldı. Kartepe teleferiğimiz için geri sayım başladı. Kartepe’ye bir de AVM yapmak istiyoruz, fuar merkezi yapmak istiyoruz” dedi.

KARTEPE’TE 100 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Kartepe-Körfez-Metro hattı projesinden bahseden Kocaman, “Ben bunları beyannameye koydum ama ben yapacağım diye mi koydum? Olsun biz destekliyoruz demek için koydum. Yine aynı şekilde Kartepe Devlet Hastanesi yapma sözü almıştık. Bu bizim için çok kıymetli. 100 yataklı hastaneyi Sapanca Sapağında 20 bin metrekare alan üzerine kuracağız. Kartepe’de bir devlet hastanesi için hiç bu kadar ileriye gidememiştik. Kartepe YHT istasyonu, Kocaeli Adliyesi, Kartepe Millet Bahçesi, Kartepe Üniversitesi, Güney Marmara Otoyolu bunlar da beyannamede yer alıyor biz yapmayacağız tabii ki ama bunların hepsi bizim ilçemizde olacak. Kartepe’nin geleceğine iz bırakacak” dedi.

“PROJELERİMİZİN YÜZDE 98’İ GERÇEKLEŞTİ”

Son olarak Kocaman, “Kartepe’de bizi bugünlere getiren kardeşlerimize verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Söz verdiğimiz projelerin yüzde 98’ini gerçekleştirdik. Beyanname dışı da yaptığımız birçok projemiz var. Halkımız beklentileri ve ihtiyaçları bizim için en önemlisi” şeklinde konuştu.