Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

10 Kasım Tatil Mi? 10 Kasım Yarım Gün Mü? 10 Kasım Okullar Tatil Mi 2023

10 Kasım’a sayılı gün kala resmi tatil araştırmaları yoğunlaştı. 2023 resmi tatilleri arasında 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü yer alıyor mu merak konusu oldu. Milyonlarca vatandaş 10 Kasım resmi tatil mi? 10 Kasım yarım gün mü araştırdı. İşte merak edilen sorunun yanıtı…

10 Kasım'a sayılı gün

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümüne sayılı gün kala araştırmalar sıklaştı. Yurt çapındaki tüm okullarda 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü etkinlikleri planlanırken bir yandan da resmi tatil araştırması yapıldı. Milyonlarca vatandaş 10 Kasım tatil mi, 10 Kasım resmi tatil mi sorularına yanıt aramaya başladı. Arama motorlarında 10 Kasım ne günü, 10 Kasım tatil mi, 10 Kasım yarım gün mü sorularına yanıt arandı. Peki, 10 Kasım okullar tatil mi 2023? İşte merak edilen sorunun yanıtı..

10 KASIM TATİL Mİ?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk her yıl vefatının yıldönümü olan 10 Kasım günü Türkiye çapında anılıyor. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, Türkiye’de ulusal yas günü olarak kabul ediliyor. Bu nedenle 2023 resmi tatil takviminde yer almıyor.

10 KASIM YARIM GÜN MÜ?

10 Kasım 2023 tarihi resmi tatil takvimi içerisinde yer almıyor. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, Türkiye’de ulusal yas günü olarak kabul ediliyor. Bu günde Türkiye’de tüm noktalarında resmi törenler düzenleniyor. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunuluyor. Yurt çapındaki tüm okullarda ve diğer eğitim kurumlarında Atatürk’ün hayatı ve eserleri hakkında etkinlikler düzenleniyor. 10 Kasım günü her sene olduğu gibi saat 09:05’te ülke genelinde bir dakikalık saygı duruşu yapılacak ve sirenler çalınacak.

10 KASIM NE GÜNÜ?

10 Kasım 1938 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’daki Dolmabahçe Sarayı’nda vefat etti. Atatürk, Türkiye’nin modernleşmesi ve laikleşmesi yolundaki önemli reformları gerçekleştirmiş bir liderdir. 10 Kasım, Türkiye genelinde resmi tatil ve ulusal yas günü olarak kabul edilir. Bu gün Atatürk’ün ölümünü anmak, onun hayatı ve devrimlerini anlamak, onun ilkelerine bağlılığı vurgulamak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna olan saygıyı ifade etmek amacıyla çeşitli etkinliklerle anılır. Çelenk koyma törenleri, anma törenleri, okullarda özel etkinlikler, konferanslar ve Atatürk’ün hayatını anlatan belgesel ve filmlerin gösterimi gibi etkinliklerle doludur. 10 Kasım, Türkiye’de milli bir anma ve saygı günüdür ve Türkiye’nin dört bir yanında insanlar Atatürk’ün anısını yaşatmak için bir araya gelirler. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembol isimlerinden biri olarak kabul edilen Atatürk’ün anısını yaşatmak için büyük bir öneme sahiptir.