Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 2024 asgari ücret ne kadar olacak?

Ülkemizde birçok çalışanın gözü

Ülkemizde birçok çalışanın gözü kulağı, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin ne olacağı konusunda. Merakla beklenen asgari ücret, çalışanların gelecek planlamaları için büyük önem taşıyor. Peki, bu önemli konuda son durum ne? İşte merakla beklenen detaylar…

Asgari ücretin ne olacağı konusundaki belirsizlik, çalışanları tedirgin ederken, bir yandan da “Asgari ücret ne zaman açıklanacak?” ve “2024’te asgari ücret ne kadar olacak?” gibi soruların yanıtlarını araştırmaya itiyor. Çalışanların bu konudaki hassasiyetinin farkında olan yetkililer, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

2024 Yılında Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bir sunum gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücret zammına ilişkin kritik bilgiler verdi. Emeklilere ve asgari ücrete yapılacak zammın enflasyonun üzerinde olacağını belirten Bakan Şimşek, “Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik ve bundan sonra da ezdirmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, ekonomiye dair diğer önemli bilgileri de paylaştı. “Ekim ayı itibarıyla Tek Hazine Kurumlar Hesabı kapsamına alınan kurum sayısı 257’ye yükselmiştir.” bilgisini veren Şimşek, bu uygulama sayesinde 100 milyar lirayı aşan bir kaynak büyüklüğüne ulaşıldığını ve merkezi yönetim bütçe gelirlerine 19 milyar liranın üzerinde bir katkının sağlandığını ifade etti.

Asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda resmi bir açıklama henüz yapılmış olmasa da, Bakan Şimşek’in bu açıklamaları, çalışanları bir nebze olsun rahatlattı. Resmi açıklamanın ne zaman yapılacağına dair bir tarih verilmese de, yakın zamanda bir açıklamanın yapılması bekleniyor.