Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2 Kasım 2023 altın fiyatları: Bugün gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed)

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını yüzde 5,50’de sabit tutması, finans piyasalarında büyük bir merak konusu olmuştu. Özellikle döviz ve altın fiyatlarında bu kararın etkisi hissedilmeye başlandı. Faiz kararı sonrasında kademeli bir yükselişle karşılaşılan altın fiyatları, yatırımcıların yoğun ilgisini çekiyor.

Gram altında yaşanan hareketlilik yatırımcıları memnun ederken, bir önceki kapanışa göre fiyatı yüzde 0,24 artışla 1.808,45 lira oldu. Çeyrek altın fiyatı da yüzde 0,07’lik bir artışla 2,990 TL’den işlem görmeye başladı. Özellikle Ons altın fiyatındaki hareketlilik dikkat çekerken, gün içerisinde 1969 dolardan 1985,53 dolara kadar yükseldi. Diğer altın fiyatları da şöyle:

  • 22 ayar altın: 1.672,34 lira
  • Cumhuriyet altını: 11.959 lira
  • Yarım altın alış fiyatı: 5.997 lira
  • Yarım altın satış fiyatı: 6062 lira

ALTIN FİYATLARINDA FED ETKİSİ

Fed’in faiz kararı sonrası yaşanan hareketlilik, Fed Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısında gelecekteki faiz kararları hakkında herhangi bir ipucu vermemesiyle de pekiştirildi. Powell’ın ekonomik büyüme konusunda yavaşlama beklentisini dile getirmesi, altın fiyatlarında kısa süreli negatif bir hareketliliğe neden oldu. Ancak günün ilerleyen saatlerinde altın fiyatlarındaki yükseliş, yatırımcıların “güvenli liman” olarak gördüğü altına olan ilgisini teyit etti. 2 Kasım’da altın fiyatlarındaki bu hareketlilik, yatırımcılar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.