Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Önder Aksakal, “Türkiye, Kıbrıs konusunda doğru istikamette”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Nokta TV ekranlarından yaptığı açıklamada, “Kıbrıs meselesi hakkında geçmişte yanlışlar yapıldı ama bunlar düzeltildiyse doğrunun peşinden hep birlikte gitmek gerekiyor. Şu anda Türkiye doğru istikamette” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder

Nokta TV ekranlarında yayınlanan Furkan Çalışkan ve Ebru Şimşek ile Seçime Doğru programına konuk olan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Kıbrıs meselesine dair sorulara açıklık getirdi.

“KIBRIS, TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR”

Genel Başkan Aksakal yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Kıbrıs bizim için bir kara parçası değil. Bunu Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit’de üzerine basarak defalarca vurgulamıştır. Kıbrıs, Türkiye’nin güvenliği açısından oldukça önemlidir. Kıbrıs Adası, Türklerin egemenliğinde olan bir adayken yanlış politikalar yüzünden bir dönem elimizden çıkmıştır. Geçmiş dönemde yapılan bazı siyasi hatalar, bu adanın ikiye bölünmesinden sonra tümünün sahibiymiş gibi bir Kıbrıs Devletinin kurulmasına sessiz kalındı. Bugün bunun yanlış olduğu anlaşıldı.

“KIBRIS’A YAPILAN İZALASYONUN ORTADAN KALKMASI LAZIM”

Biz iki devletli bir yapı ile sorunun çözüleceğini öngörüyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti artık Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olma noktasına geldi. Bundan da Sayın Cumhurbaşkanının kararlı bir iradesi oluştu. Bütün bu süreç Türkiye’de 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra hakimiyet kazanmaya başladı. Devlet artık yönetimi ile birlikte koordineli çalışmaya girdi. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini, Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üye sıfatı ile kabul etti. Bizim bu saatten sonra beklentimiz, önce bu devlet olmak üzere Kıbrıs Devletini tanımaları ve bu izalasyonun ortadan kalkması. Bu olay, bölgemiz üzerinde egemen olmaya çalışan emperyalist sistemin kendine çeki düzen vermesine neden olur. O yüzden Kıbrıs bizim için çok önemlidir.

“TEPKİ KOYMAMIZ GEREKİYOR”

Biz DSP olarak Cumhurbaşkanına önerilerde bulunduk. Geçmişte yanlışlar yapıldı ama bunlar düzeltildiyse doğrunun peşinden hep birlikte gitmek gerekiyor. Şu anda Türkiye doğru bir istikamette. AB, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altına bir devleti tanıyıp kendine kattı. Bizim artık buna tepki koymamız gerekiyor ve kartları yeniden karmamız lazım. Kıbrıs Cumhuriyeti diye bir devleti zaten tanımıyoruz. Bunu kabul eden devletlerle ikili ilişkilerimizi askıya alabiliriz. Kıbrıs Türk Devletinin tanınması sağlanırsa dünya barışı için büyük bir hizmet yapılmış olunur.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

38. Olağan genel kurulunu gerçekleştirecek
Sıradaki Haber Kocaeli Barosuna yeni bağımsız aday!