Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksakal’dan Kılıçdaroğlu’na: Biz hep solcuyduk ve hep solcu olacağız

DSP Kocaeli İl Başkanlığı 12. Olağan kongresine tek aday olarak giren mevcut başkan Halim Dedeoğlu, yeniden başkan seçilerek 3. dönemine girdi. Kongrede konuşan Genel Başkan Önder Aksakal, “Sağ sol kavramı kalmadı diyen Kılıçdaroğlu’na şunu söylemek istiyorum. Sağ ve sol ayıp kavramlar değildir hep var olacaktır. Biz hep solcuyduk ve hep solcu olacağız. Önümüzdeki süreçte Atatürkçü kesimde olduğu düşünülen dağınıklığı Demokratik Sol Parti derleyip toparlayacaktır kuşkunuz olmasın” dedi.

DSP Kocaeli İl Başkanlığı

Demokratik Sol Parti (DSP) Kocaeli İl Başkanlığı 12. Olağan Kongresi DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın katılımıyla il başkanlığı binasında gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Halim Dedeoğlu yeniden tek aday olarak seçime girerken 30 kişiden olan il yönetimi ve 3 kişiden oluşan disiplin kurulu belirlendi. Kongreye genel başkan Aksakal’ın yanı sıra PM Üyeleri Nurdan Bilgin, Turgay güzel, Sema Balcıgil, Ahmet Olcay Akıncı ev Nesim Pakır, Genel Merkez Örgüt Kurul Başkanı Hikmet Aydemir, Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Alper Yüksek, Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Cemalettin Çakır, DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, Kocaeli Trakya İlleri Ve Kültür Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Sebahattin Özçarıkçı, eski başkan Kazın Bayarı, Kocaeli Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve partililer katıldı. Kongrede divan başkanlığına Genel Merkez Örgüt Kurul Başkanı Hikmet Aydemir seçildi.

“PARTİMİZİ DAHA ETKİN BİR NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”

Kongrede konuşan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Parti üyelerimizin kısıtlı imkanlara rağmen olan çabalarıyla bu noktaya geldik. Bugün de 12. İl kongremizi gerçekleştiriyoruz. Ecevit sevdasıyla partiye sahip çıkan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye olarak dünyada yaşananlardan uzak kalmamız düşünülemez 2019’daki yerel seçimde 7 belediye başkanlığı kazandık. Türkiye genelinde yüzde 1 civarında oy aldık. Önümüzdeki yerel seçimde daha güçlü adımlarla partimizi daha etkin bir noktaya taşıyacağız. Pandemi sürecinde hiçbir şey umulan ve istenilen düzeyde yaşanmadı ve ilçe kongrelerimiz gecikti. 2023 Genel seçimlerini de bu aksaklık elbette etkiledi. 2018 de yüksek seçim kurulu kanunsuz bir kuralla seçimlere girmemizi engellemişti. Bugünü tanımlayabilmek ve anlayabilmek için bunları hatırlamamız gerekiyor” dedi.

“ATATÜRK’E VE ECEVİT’E İHANET ETMİŞ OLURDUK”

Sözlerini sürdüren Aksakal, “2018’de siyasi partilerde ittifaklar yasası hayata geçirildi. Biz yine de 2018 den bu yana dişimiz ve tırnağımızla partimiz için çalıştık. Ben inanıyorum ki çoğu kişi neden Millet İttifakı ile işbirliği yapmadığımızı düşünüyor. Size teklif gelmedikçe siz herhangi bir ittifakta yer alamazsınız. Biz Ecevit’in bize gösterdiği anlayışla partimizi yürütüyoruz. Millet ittifakı ifade etmeseler de seçimlerde HEDEP ile beraber çalıştı. Biz bunu yapmadık yapsaydık önce Atatürk’e sonra Ecevit’e ihanet etmiş olurduk. Emperyalizme karşı koyan ortak bir paydada bulunduk. Partimizin çıkarlarını bu konuda önde tutmamız bizim için önemli. Kendi içimizden bazı baskıya maruz kalan arkadaşlarımız oldu bu nedenle istediğimiz duruşu sergileyemedik ama partimizi yeniden meclise taşımayı başardık. İlk kez DSP genel başkanla temsil edilir hale geldi” dedi.

“BİZ HEP SOLCUYDUK VE HEP SOLCU OLACAĞIZ”

Konuşmasında Millet İttifakı’na yüklenen Aksakal, “Millet İttifakı Küresel emperyalizmin istekleri doğrultusunda oluşturulmuş bir ittifak yapısıdır. Joe Biden’ın dediği gibi ‘Artık topla tüfekle değil muhalefeti destekleyerek savaşacağız’ sözünü aynen yerine getirdiler. Sağ sol kavramı kalmadı diyen Kılıçdaroğlu’na şunu söylemek istiyorum. Sağ ve sol ayıp kavramlar değildir hep var olacaktır. Biz hep solcuyduk ve hep solcu olacağız. Önümüzdeki süreçte Atatürkçü kesimde olduğu düşünülen dağınıklığı Demokratik Sol Parti derleyip toparlayacaktır kuşkunuz olmasın” dedi.

“2028 SEÇİMİNDE DSP İKTİDARDA OLACAK”

Son olarak Aksakal, “Yerel seçimlerden sonra bu kararlılık ve duruş olduğu sürece daha da büyüyerek 2028 seçiminde DSP iktidarda olacak. Uluslararası alanda ve dış politikada bulunan ülkenin partileri ülkenin çıkarları kol kola girseydi ülkemiz şu anda çok daha ileri bir konumda olurdu. Geride bıraktığımız 5 yıl boyunca DSP olarak biz hiç boş durmadık. Az önce anlattığım gibi siz partililer olarak gece gündüz koşturacaksınız ama başka partiler bunları yapmadan hemen parti kurup seçime katılacak. Hakkaniyetli bir durum mudur bu? Bize küfür eden ve ayıplayanların işlerini yapıyoruz şu an ricada bulunuyorlar. Ama ben insan ve parti ayrımı yapmadan elimden geleni yapıyorum. Bugüne kadar istisnasız emek vermiş tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

DEDEOĞLU 3.DÖNEMİNE GİRDİ

Konuşmaların ardından faaliyet raporu okundu ve oylamaya sunuldu. Toplam 76 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede Halim Dedeoğlu 38 üyenin oyu ile yeniden başkan seçilerek üçüncü dönemine girdi.


Halim Dedeoğlu’nun yönetim listesi
YÖNETİM KURULU ASİL

1-ACAR ÇAKAR

2-CEMALETTİN ÇAKIR

3-CEVAT ANTEPLİ

4-EMİN PİŞKİN

5-UMUTCAN UZ

6-TURGAY ADIGÜZEL

7-BİRKAN KARAYEL

8-MURAT ÜZMEZ

9-GÖKHAN YANIK

10-GÖZDE CAN

11-GÜLAY SAĞIR

12-ŞEVVAL POLAT

13-SEMANUR KÜÇÜK

14-ELİF HASANOĞLU

15-SEMİH ÖNAL

16-BERKAY PELİN

17-SELAHATTİN SAL

18-FEHMİ TOY

19-MUHAMMET ORUÇ

20-CELAL UTKU KARDEŞ

 

YÖNETİM KURULU YEDEK
1-RABİA EROL
2-SEMAHAT DEDEOĞLU
3-FİKRİYE ORUÇ
4-RAHMİ ERSOY
5-ZUHAL KORKMAZ
6-İBRAHİM OKTAY
7-NURGÜN DEDEOĞLU
DİSİPLİN KURULU ASİL
1-NEZAHAT KESKİN
2-GÜLDEN AYNAZ
3-YASIN TİMUÇİN
4-DAVUT ÖZCAN
5-TURGAY BAYRAM
DİSİPLİN KURULU YEDEK
1-GÜVEN HATIL
KURULTAY DELEGELERİ
1-HALIM DEDEOĞLU
2-UFUK KARDEŞ
3-OSMAN OKTAY
4-ORHAN CAN
5-GÜNDÜZ ÇEHRELİ
6-ÇETİN TÖNGEL
7-ACAR ÇAKAR

8-ABDULLAH BEDEL

9-RABIA EROL

10-GÖKHAN YANIK

11-GÖZDE CAN

12-HÜSEYİN ORUÇ

13-HAKAN ERCAN

14-UMUTCAN UZ

15-BİRKAN KARAYEL

16-MURAT ÜZMEZ

17-ŞEVVAL POLAT

18-SEMANUR KÜÇÜK

19-ELİF HASANOĞLU

20-SEMİH ÖNAL

21-SELAHATTİN SAL

22-FEHMİ TOY
23-MUSTAFA EROL
24-MUHAMMET ORUÇ
25-BERKAY PELİN
26-YUNUS TİMUÇİN
27-ENGIN KOCAMAN
28-TANER BALTA