Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ Rektörü Cantürk promosyon ihalesi ile ilgili konuştu: Ben de isterim 40-50 bin TL almak

Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programına konuk olan KOÜ Rektörü Nuh Zafer Cantürk promosyon ihale süreci ile ilgili süreci anlattı. Cantürk, “Ben de isterim 40 – 50 bin TL almak. Çünkü ben de devlet memuruyum” dedi.

Furkan Çalışkan ile Kent

Nokta TV ekranlarında yayınlanan Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı’nın bu haftaki konuğu KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk oldu. Kocaeli Üniversitesi hakkında bir çok konunun masaya yatırıldığı programda Rektör Cantürk dikkat çeken açıklamalar yaptı. Adeta yılan hikayesine dönen Kocaeli Üniversitesi promosyon ihalesi hakkında konuşan Cantürk tüm süreci Nokta TV ekranlarında anlattı. 5 bin 650 personel için üniversite yönetimi olarak ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren  Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, yılbaşından sonra yeniden ihaleye çıkacaklarını söyledi.

“KAMUOYUNUN KABULÜ İÇİN YAPILIYOR”

KOÜ promosyon ihalesi sürecini tüm şeffaflığı ile anlatan Rektör Cantürk, “İlk olarak bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Promosyon ihalesi sendikaların ya da gazetecilerin yazdığı gibi EKAP dediğimiz ihale sisteminin içine girilen bir ihale değil. Malzeme alım ihalesinden çok farklı. Bu ihale aslında formaliteden yapılıyor. Promosyon sürecini kamuoyu ve arkadaşlarımızın kabulünü alabilmek için ihale ediyoruz.

“SÖZLEŞMEYİ İPTAL EDERSEK CEZA ÖDEYECEKTİK”

Altını çizmek istediğim bir konu var. 15 Aralık tarihinde rektör olarak göreve başladıktan hemen sonra Ziraat Bankası Genel Müdüründen randevu istedim. Bu mesele o zaman da gündemdeydi. Çünkü kasım ayında Ziraat Bankası ile sözleşmemiz bitiyordu. Bunun karşılığında sözleşmeyi iptal edersek bankaya 7-8 bin lira civarında ceza ödeyecektik.

“TEKLİFİ ARKADAŞLARIMIZ REDDETTİ”

Ziyaret ettiğim banka müdürü o günkü tarih itibariyle 21 bin lira promosyon rakamı verdi. Ve 1 yıl öncesinden bu işi yapmış olmalarına rağmen 7 bin lira cezayı kesmeyeceklerdi. 28 bin liralık rakama neredeyse 2 yıllığına bir anlaşma yapıyorduk. Biz bunu sunduğumuz zaman sendikadan arkadaşlarımız da buna taraf oldular ve personelimize bunu ankete sunmak istediler. Biz de anketleştirdik. Ancak arkadaşlarımız reddettiler.

“17 BANKADAN 7 TANESİ BAŞVURU YAPTI”

Ben o zaman ‘bu teklifi kabul edersek avantajlı duruma geçebiliriz’ demiştim. Çünkü o günkü tarihle aldığımız 28 bin lira bugünün 40 bin lirası. Ama arkadaşlarımız reddetti. Bizim de elimiz rahatladı. Kasım’a kadar bekledik. Kasım ayında ihaleyi yaptık. 17 tane bankaya davet mektubu gönderdik. Bunlardan 7 tanesi başvuru yaptı. Bunlardan bir tanesi teklife 4 bin lira ile başladı. Diğeri 13 bin TL teklif etti. Sonuçta bir başka banka 15 bin TL’de çekildi. En son banka 19 bin lirada kaldı.

“500 LİRA DAHA VERDİLER”

Ben de o bankaya telefon açarak teklifi yukarıya çekmesini rica ettim. Ama bana ‘Hocam biz sadece 500 lira çekebiliriz’ dediler. 500 lira onlar için az bir rakam değil. 3 milyona denk geliyor. Ve bana ‘öbür banka çekilmeseydi biz çekilecektik’ dediler. Biz bunu arkadaşlarımıza söyledik. Sendikacı arkadaşlar ‘ihaleyi iptal edelim tekrar çıkalım’ dediler. Ben de devlet memuruyum. Aynı parayı ben de alacağım.

“YÜKSEK MÜŞTERİ PROFİLİ DEĞİLSİNİZ”

Görüşmelerin sırasında bankacıların genel söylemi hep şu oldu: “Sizin 5 bin elemanınız var ama şu sıra zaten kredi vermiyoruz. Sizin elemanlarınız çok fazla kredi alıp veren insanlar değil. Biz krediden gelir elde ediyoruz. Bizim için yüksek bir müşteri profili değilsiniz. Bundan daha yüksek para veremeyiz.”

“OYLAMA YAPTIRDIK”

Sendikacı arkadaşlarımız ihalenin iptali için ısrar etti. Sendikacılara ‘bize bir yazı verin’ dedim. Sendikanın bir tanesi bu anlamda bir yazı verdi. Bir tanesi ise üstü kapalı bir ret yazısı verdi. Ama sonuç itibari ile baktık ki ihale bizim yönetimin üzerinde kalacak. Biz de oylama yaptırdık. Arkadaşlarımız yine reddetti. Biz de yazıda ‘Önümüzdeki ihalede aynı rakam gelir mi, daha aşağı bir rakam mı gelir bilemiyoruz” dedik.

“YARIN NE OLUR BİLEMEYİZ”

Arkadaşlarımız ihaleyi iptal edin dediler. Biz de çalışanlarımızın mutluluğunu hedefleyen bir yönetim olduğumuz için iptal ettik. Şimdi yılbaşından sonra yeniden ihaleye çıkacağız. Biz üzerimize düşeni yaptık. Şubat ayında 28 bin lira civarında bir kazanç, sonrasında ise 19 bin 500 lira reddedildi. Yarın ne olur bilemeyiz. Biz yine yönetim olarak daha çok alınması için elimizden geleni yapacağız.

“OLAYA MÜDAHİL OLMA GÜCÜMÜZ YOK”

Ama bu bir ticaret. Bankalar verecek ya da vermeyecek. Bu olaya çok müdahil olma gücümüz yok. Ben de isterim 40 – 50 bin TL almak. Çünkü ben de devlet memuruyum. Yönetim olarak hep çalışanlarımızın mutluluğunu hedefliyoruz. Çoğunluğun talebini de reddedemedik, ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık” dedi.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Bankalar benim gibi müşteriyi bulmuş, daha yüksek müşteri profili değilsin diyor. Her ay çatır çatır 28 bin küsür lira ödüyorum, Ziraat kanımızı emdin çekil artık yakamızdan haklarım banka genel müdürlerinin çocuklarının boğazında kalsın. Geçmesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

38. Olağan genel kurulunu gerçekleştirecek
Sıradaki Haber Kocaeli Barosuna yeni bağımsız aday!