Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dilek Yalçın: Varlıkların artışı borçtan fazla!

Bütçeni görüşüldüğü İzmit Belediyesi Meclis Toplantısında şirketlerin borçları da görüşüldü. Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın şirketlerin borçlu olduğu iddialarına, “Borçlarımızın artığını söyleyemeyiz. Varlıklarımızdaki artış borçlarımızdaki artıştan daha fazla gerçekleşmiştir” dedi.

Bütçeni görüşüldüğü İzmit Belediyesi

İzmit Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün İzmit Belediye Binasında bulunan meclis toplantı salonunda yapıldı.16 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Başkan Vekili Çetin Sarıca Başkanlık yaptı. Meclis toplantısının en önemli gündem maddesi ise 2024 yılı tahmini bütçesi oldu. İzmit Belediyesi’nin tahmini bütçesi 2 milyar 24 milyon TL olarak belirlendi.

“VARLIK ARTIŞI BORÇTAN DAHA FAZLA”

Belediye şirketlerinin durumu ile ilgili söz alan Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, “SARBAŞ’ın satışları düşmüş O dönemi SARBAŞ’ın bünyesinde petrol istasyonu var. Şirketin içi boşaltılmış ve gelirleri düşmüş. 2018 yılında 18 milyon TL satış geliri varken 2019 yılında 1 milyon TL’ye düşmüş. Sebebi petrol istasyonunun satılması. Burası hizmet sektörü. Borç ne olursa olsun hizmet yapmak zorundasınız. Bunun içinde yeri geldiğinde borçlanırsınız, kaynak oluşturursunuz. Bizler de sosyal projelere ağırlık verdik. Borçlarımızın artığını söyleyemeyiz. Varlıklarımızdaki artış borçlarımızdaki artıştan daha fazla gerçekleşmiştir” dedi.

“2 ŞİRKET ARASINDA PARA AKTARILIYOR”

Yalçın’ın ardından söz alan AK Partili Hayrettin Ünlü, “SARBAŞ’ı geçen ay görüştüğümüzde bilgiler yanlış demişti. Aşağı indiğimizde doğruymuş dedi. Komisyona gelen bilgilere baktığımızda 9 ayda 10 milyon zarar etmiş. SARBAŞ’taki durum buyken BEKAŞ’taki durumu bilmiyoruz. BEKAŞ’ta sadece sigorta borcunu biliyoruz. Başka yerlere olan borcunu bilmiyoruz. Her konuşmasında şeffalıktan bahseden başkan BEKAŞ ile ilgili bilgileri saklıyor. BEKAŞ kendi borcunu ödemezken BEKAŞ ile SARBAŞ arasında para aktarıldığını görüyoruz” ifade etti.