Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yarın okullar tatil mi? 10 Kasım Cuma günü okullar var mı?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 85. yılı, bu yıl Cuma gününe denk geliyor. Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıldönümü olan 10 Kasım, ulusal yasın yanı sıra saygı ve özlemle anılan bir gün olarak yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle anılacak. Bu anlamlı günde, Atatürk’ün hayatı ve mirası törenler, etkinlikler ve saygı duruşları ile yad edilecek.

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

10 Kasım’ın yaklaşmasıyla birlikte, “10 Kasım’da okullar tatil mi?” sorusu vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Ancak, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, resmi tatil günleri arasında yer almıyor. Bu nedenle okullar ve iş yerleri açık olacak ve eğitim ile iş hayatı normal bir şekilde devam edecek.

10 Kasım günü, Atatürk’ü anmak amacıyla saat 09.05’te tüm yurtta saygı duruşunda bulunulacak ve hayat kısa süreliğine duracak. Bu saat, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu anı simgeliyor ve her yıl olduğu gibi bu yıl da halkımızın yoğun katılımıyla anma törenleri gerçekleştirilecek.

Eğitim kurumlarındaki törenler, saat 09.05’teki saygı duruşunun ardından başlayacak ve Atatürk’ün hayatı, eserleri ve bağımsızlık mücadelesi konulu etkinliklerle devam edecek. Okullarda ve diğer kamu kurumlarında düzenlenecek anma programlarında, Atatürk’ün idealleri ve Cumhuriyet’in kuruluş değerleri vurgulanacak.

Bu nedenle, 10 Kasım Cuma günü okulların açık olacağını ve eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini hatırlatmakta fayda var. Öğrenciler, öğretmenler ve kamu çalışanları, bu özel günü Atatürk’ün aziz hatırasını anarak geçirecekler.