Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dilan Polat’ın sabıkası mı var? Dilan Polat Engin Polat son durum ne?

İstanbul’da faaliyet gösteren işyerlerinde

İstanbul’da faaliyet gösteren işyerlerinde usulsüz işlemler yapıldığı iddiasıyla yargılanan Dilan Polat ve kardeşi, hasta tedavi etme ve tabip unvanı kullanma suçundan ertelenmiş 1 yıl 8 aylık hapis cezasına çarptırıldı. İkinci bir suç işlemeleri durumunda ertelenen cezanın infaz edileceği belirtildi.

Geçmişe Dönük Ceza

Cezaevinde bulunan kardeşlerin diploması olmadan hasta tedavi etme veya tabip unvanı kullanma suçundan ertelenmiş 1 yıl 8 aylık hapis cezası ortaya çıktı. Eski yıllara ait diplomalarının bulunmaması, mahkemede aleyhlerine bir delil olarak kullanıldı.

Halk Sağlığına Tehdit

Dilan Polat, eşi Engin Polat, ablası Sıla Doğu ve kardeşi Can Doğu’nun da aralarında bulunduğu 18 kişi, 2019 yılında yapılan bir ihbar sonucunda başlatılan dava kapsamında cezaevinde bulunuyor. Sağlık müdürlüğü denetiminde, usulsüz tıbbi müdahaleler ve yetkisiz sağlık hizmeti sunma iddiaları gündeme geldi.

Dilan Polat Davası

Dilan Polat davasında çıkan karar sonucunda sabıkaları ortaya çıktı. Sahte diplomalarla sağlık hizmeti sundukları belirlenen kardeşler hakkında açılan dava, ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunma ve diploması olmadığı halde hasta tedavi etme suçlarından 8 yıla kadar hapis istemiyle devam ediyor.

Hakim Kararı

Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında verilen ceza, diploması olmadığı halde sağlık hizmeti sunma suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra, iyi hal indirimi uygulanarak 1 yıl 8 aya düşürüldü. Ceza, ikinci bir suç işlemeleri durumunda infaz edilecek.

Yargıtay Kararı Bekleniyor

Dava sürecinde Cumhuriyet savcısı, sanıkların ifadesini bilirkişi raporunun çürüttüğünü belirledi. Yargıtay’ın dosyayı kesinleştirmesinin ardından 2 yıl içinde kasıtlı bir suç işlenmezse ceza ertelenecek, aksi takdirde ceza infaz edilecek.

DİLAN POLAT ÇIKTI MI?

Dilan Polat davası, devam eden soruşturma ve mahkeme süreçleriyle Türkiye gündemine oturdu. Şüphelilerden 14’ü tutuklanırken, 9’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 27 şirkete kayyum atanmasına karar verilirken, Dilan Polat ve Sıla Doğu’nun aralarında bulunduğu 18 kişilik grupla ilgili detaylı soruşturmalar sürüyor.