Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MasterChef Su Böreği Tarifi: 13 Kasım MasterChef Su Böreği Nasıl Yapılır?

Masterchef All Star yeni bölümün yıldızı Türk mutfağının olmazsa olmazı Su Böreği oldu. Her çeşidi damakları çatlatan Su Böreği nasıl yapılır merak konusu oldu. 13 Kasım Pazartesi günü haftanın ilk yarışına başlayan Masterchef yarışmacılarının ödevi Su Böreği püf noktaları geldi. İşte Masterchef Su Böreği tarifi..

Masterchef All Star yeni

TV8 ekranlarının en sevilen yemek yarışması MasterChef All Star yeni bölüm zamanı geldi. 13 Kasım Pazartesi günü 148. bölüm ile izleyici karşısına çıkan MasterChef yarışında 13 yarışmacı kaldı. Büyük finale 7 hafta kala yarışmacılar hünerlerini sergilemeye başladı. Haftanın ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkan Masterchef All Star’da günün yıldız yemeği ile heyecan tavan yaptı. Dünyaca ünlü şefler Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu’nun jüri koltuğunda oturduğu yemek yarışmasında en son elenen isim Tanya oldu. 13 kişinin eleme mücadelesinde yeni bölüm yıldızı Su böreği yapımı başladı. 13 Kasım Pazartesi akşamı ekrana gelen Masterchef yarışında Türk mutfağının en sevilen yemeği Su Böreği incelikleri sergilendi. Türk mutfağına ait bir börek çeşidi olan Su Böreği yapmaya koyulan mavi ve kırmızı takım yarışmacıları bu leziz tarifin detaylarını sergilemeye başladı. Yapımı oldukça özel bir teknik gerektiren Su Böreği nasıl yapılır sizler için derledik. İşte Masterchef 13 Kasım Su Böreği tarifi..

MASTERCHEF ALL STAR SU BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER:

Hamur İçin:

Yarım kilogram yufka

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı su

Bir tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

200 gram beyaz peynir veya lor peyniri

Yarım demet taze soğan veya 1 adet kuru soğan

Bir tutam maydanoz

Üzeri İçin:

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

Yapılışı:

İlk olarak iç harcını hazırlayın. Beyaz peyniri ufalayıp taze soğanı ince doğrayın. Maydanozu ekleyip karışımı iyice karıştırın.

Hamur için sıvı yağı, sütü, suyu ve tuzu karıştırın. Yufkaları tezgahın üzerine serip her bir yufkayı karışımla ıslatın. Islattığınız yufkayı diğer yufkanın üzerine kapatın.

İki yufkayı üst üste koyduktan sonra hazırladığınız iç harcı sürün. Yufkaları istediğiniz şekilde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

Tepsiye yerleştirilen su böreğinin üzerine sıvı yağ ve süt karışımı sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak su böreğini dilimleyerek servis yapın. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!