Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hesaplarınızı hemen kontrol edin! 18 yaş ve üzeri herkes başvuru yapabiliyor! Bakanlık o kişilere 12 bin TL ödeyecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 yılında da ihtiyaç sahiplerine desteklere devam ediyor. O listede yer alan kişilere ise 12 bin TL ödeme yapacak. Başvurularını hemen yapın. Siz de listede olabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler

Türkiye’de birçok dar gelir ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından çeşitli destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu devlet desteklerinin büyük bölümü ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor.

18 yaşından büyük herkes için yapılan bir destek ödemesinde ise yeni detaylar ortaya çıktı. Eğer bakanlık tarafından belirlenen liste içinde yer alıyorsanız tüm desteklerden yararlanabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak ödemeler ile 12 bin TL’ye kadar ödeme hesaplara geçecek.

18 YAŞINDAN BÜYÜKLER BAŞVURU YAPABİLECEK!

Veteknoloji’de yer alan bir habere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilgili kapsamda yer alan vatandaşlar için 2 ayda bir 2 bin TL destek ödemesi yapılacağı aktarılıyor. 18 yaşın üzerinde olan belirli kişiler için bu destek ödemeleri yapılacak.

Bakanlık tarafından koyulan kriterleri sağlayan kişilere bakanlık tarafından iki ayda bir olmak üzere 2.000 TL destek ödemesi yapılması planlanıyor. Çocuklar, kadınlar ve ihtiyaç sahibi pek çok farklı kesim için desteklere devam eden bakanlık, eşini kaybeden kadınlara bu destekleri vermeye devam ediyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirli şartları sağlayan vatandaşlara yılda 12 bin TL’yi bulacak destek ödemesi yapılacak. Söz konusu ödemenin eşini kaybeden kadınlar için yapılması hedefleniyor. Bu kapsamda eşini kaybeden kadınlara, resmi nikah şartını sağlamaları halinde ödeme yapılacak.

Eşi vefat eden kadınlar yapılacak ödemeler Sosyal Hizmet il/ilçe müdürlükleri üzerinden başvurulabilecek. 2 ay da bir olmak koşulu ile 2 bin TL ödeme yapılması hedefleniyor. Düzenli olarak yapılacak ödemeler kapsamında PTT üzerinden vatandaşların bu destek ödemelerini almaları sağlanacak. Eşini kaybedenlerin yararlanabildiği destek ödemeleri kapsamında belirlenen şartların sağlanması halinde yıl içinde 12 bin TL ödeme yapılacak.