Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kasapların vaadi büyük: Tavuğu biz parçalayalım, fiyatlar yüzde 30 düşsün!

Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programına konuk olan Kocaeli Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Şalgam yaptığı açıklamada, “Tavuğu biz parçalarsak tavuk yüzde 30 ucuzlar” dedi.

Furkan Çalışkan ile Kent

Nokta TV ekranlarında yayınlanan ülke ve kent gündemine ışık tutan Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programının bu haftaki konuklarından biri Kocaeli Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Şalgam oldu. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sorularını cevaplayan Şalgam, tavuğu kendilerinin parçalaması halinde vatandaşların daha ucuz tavuk yiyeceğini belirtti.

“YÜZDE 30 UCUZLAR”

Ülke genelinde en çok tüketilen tavuğun fiyatının yüzde 30 ucuzlayabileceğine dikkat çeken İsmail Şalgam, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şalgam, “Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı’nın bu konu hakkında görüşleri var.

“TÜM ESNAFLAR AYNI FİKİRDEYİZ”

O da kasap esnafının tavuk parçalamasını istiyor. Biz kasap esnafı olarak tavuğu parçalarsak %30 ucuz satarız. Tüm esnaflar aynı fikirde.   Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur’da bu fikri sıkça dile getirdi.  Tavuğu biz kendimiz parçalarsak halka daha ucuz tavuk yediririz.

“MARKETLERDE DE SATILMASIN”

Daha önce zaten biz parçalıyorduk. İzinlerimiz elimizden alındı. Firmalar baskı yaptı. Parçalıyorlar, paketliyorlar, diziyorlar. Paketli ürün olarak bizim dükkanlarımıza getiriyorlar. Aynı ürünü markette de satıyorlar. Biz ayrıca marketlerde et ve tavuk satılmamasını da istiyoruz. Eti ve tavuğu kasap esnafı satsın. Bunun talebinde de her zaman bulunuyoruz” dedi.

Programın tamamını  izlemek isterseniz:

İsmail Şalgam bakanlığa seslendi: Sucuğumuzu kendimiz yapmak istiyoruz