Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsmail Şalgam bakanlığa seslendi: Sucuğumuzu kendimiz yapmak istiyoruz

Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programına konuk olan Kocaeli Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Şalgam “Sucuğumuzu biz yapmak istiyoruz” dedi.

Furkan Çalışkan ile Kent

Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sunduğu Kent Meydanı programına konuk olan Kocaeli Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Şalgam odaya bağlı esnafların taleplerini ve sıkıntılarını anlattı.

“YAPIM ÜCRETLERİ YÜKSELDİ”

Önceden sucuğu kendilerinin doldurduğunu ifade eden Şalgam, bakanlığın bu işleme yasak getirdiğini belirterek yasağın kalmasını istedi. Oda başkanı İsmail Şalgam, “Sucuk yapım ücretleri çok yükseldi. Biz etimizi onaylı işletmelere gönderiyoruz. Oralarda sucuk doldurtuyoruz. Bizden kilosu 45-50 civarında dolum parası isteniyor.

“HİJYEN SIKINTISI YOK”

Önceden herkes kendi sucuğunu yapıyordu. Tarım Bakanlığı bize bunu da yasakladı. Köftemizi yapıyoruz, eti açıkta da satıyoruz. Hijyen konusunda bir sıkıntımız yok. Aynı kıyma makinesinde sucuk doldurabiliriz. En azından 15-20 tane sucuk yapmamıza izin versinler. Sucuğu yeniden kendimiz yapmak istiyoruz” ifade etti.

Programın tamamını izlemek isterseniz: 

Kasapların vaadi büyük: Tavuğu biz parçalayalım, fiyatlar yüzde 30 düşsün!