Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

18–27 yaş arasında herkes yararlanabilecek! Faizsiz kredi verilecek illerin listesi duyuruldu! Evlilik kredisi şartları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ve uzun süredir beklenen faizsiz evlilik kredisinin detayları belli oldu. 150 bin TL faizsiz kredinin verileceği iller belli oldu! İşte başvuru şartları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi

Türkiye’de son yıllarda artan enflasyon ve hayat pahalılığı sonrasında evlilik hayali kuran birçok kişi de bu hayallerini ertelemek zorunda kaldı. Yaşanan bu durum sonrasında ise devlet desteği ile evlilik haberleri gündeme geldi.

Gençlere 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin TL’ye varan faizsiz evlilik kredisi verilmesine ilişkin detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaadi olarak müjdesini verdiği faizsiz evlilik kredisinin şartları belli oldu.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Yeni evlenecek genç çiftlere kullandırılacak faizsiz evlilik kredisinde yeni detaylar ortaya çıktı. Kredinin verilmesi için öncelikle Aile ve Gençlik Bankası kurulacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Meclis’e sunulan faizsiz evlilik kredisi teklifinin ardından kimlerin yararlanacağı ise merak konusu oldu.

150 bin TL’ye varan faizsiz evlilik kredisinin şartları ise kısaca şöyle:

– 18 – 27 yaş arasındaki kişiler kullanabilecek,

– Belirli suçlara karışmamak olmak,

– Aile Eğitimi ve Evlilik Öncesi Eğitim Programından yararlanması,

– Pilot bölgelerde yaşıyor olmak vb.

Kurulacak Aile ve Gençlik Bankası üzerinden kullandırılacak 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi için farklı şartlar da belirlenebilir.

EVLİLİK KREDİSİ VERİLECKE İLLER BELLİ OLDU!

Faizsiz evlilik kredisi desteğinden yararlanmak isteyenler için pilot bölgede çalışmalar başlatılacak. Geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan ve 11 ilde etkili olan deprem felaketi sonrasında pilot bölge olarak deprem bölgesinin seçildiği açıklandı. Projenin hayata geçirilmesinin ardından ilk olarak deprem bölgelerinde yaşayan kişilerin faizsiz kredi imkanından yararlanacakları ifade edildi.

Gençlerin daha kolay şekilde evlenmelerine olanak sağlayacak kredi kapsamında tüm çalışmalar ise tamamlandı. Kısa süre sonra hayata geçirilmesi beklenen proje artık Meclis aşamasına geldi. Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulmasına yönelik teklif ise TBMM başkanlığına geçtiğimiz günlerde sunuldu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…