Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

WhatsApp’a Discord özelliği geliyor: Ortalık bayram yerine dönecek!

Dünyanın en popüler iletişim aplikasyonlarından olan WhatsApp, kullanıcılarının deneyimini üst düzeye çıkarmak için yeni özellikler test etmeye devam ediyor. İşte uygulamaya gelecek yeni mükemmel özellik.

Dünyanın en popüler iletişim

WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olmaya devam ediyor. Uygulama, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri de Discord tarzı bir sesli sohbet özelliği.

Özellikle kalabalık grupların çokça kullandığı Discord tarzı sesli sohbetin Whatsapp’a gelmesi çok büyük bir olay. Çünkü Discord’taki sesli sohbete erişmek ve bundan yararlanmak biraz zor. Ama Whatsapp bunu çok daha kolay getireceğe benziyor. Şimdi yeni özelliğin kullanıcılara neler sunacağına bakalım.

SESLİ SOHBET NASIL ÇALIŞACAK?

WhatsApp, büyük gruplar için sesli sohbet özelliğini deniyor. Bu özellik sayesinde, WhatsApp kullanıcıları büyük gruplarda sesli sohbet yapabilecek. 33 kişi veya daha fazlasının bulunduğu gruplarda, sesli sohbet başlatıldığında, gruptaki kişilerin telefonları zil çalmayacak. Kullanıcılar, istedikleri zaman sesli sohbete katılabilecek veya çıkabilecek.

Bunun yanında, kullanıcılar sesli sohbet sırasında, aynı zamanda yazılı mesajlaşmaya da devam edebilecek. Böylece, sesli sohbet için ayrı bir ekrana geçmek zorunda kalmayacaklar. Yani hem yazışma hem konuşma bir arada olacak. Bu noktada moderatör ya da admine ne gibi yetkilerin verileceği gibi detaylar şu an için belli olmadı. Ayrıca yeni özelliğin ne zaman geleceği hakkında da bir bilgi henüz yok.

WHATSAPP’IN TARİHİ

WhatsApp, 2010 yılında eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kuruldu. 2014 senesinde, Mark Zuckerberg’in patronu olduğu Meta Inc. (eski adıyla Facebook) tarafından 19 milyar dolar karşılığında satın alındı. Uygulama, dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip.

Her geçen gün kendine bir şeyler katan ünlü uygulama ile insanlar normal arama ve mesajlaşmayı adeta unuttular. İnternet bağlantısı olması ile her türlü metinsel ve görsel verinin paylaşıldığı Whatsapp kullanım bakımından da çok kolay. Bu yüzden uygulama geniş kitlelere hitap ediyor. Son olarak sesli sohbet özelliği sayesinde farklı kesimlerdeki kullanıcının da dikkatini çekecek gibi duruyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ABD'li teknoloji devi Apple'ın yeni
Sıradaki Haber iPhone 16 ne kadar olacak? iPhone 16 (Plus, Pro, Pro Max) kaç TL olacak?