Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Gebze il olsun’ teklifi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Nail Çiler Gebze’nin il olması yönünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde teklif verdi. Çiler’in teklifi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Çiler, Gebze halkının verilen sözleri unutmayacağını belirtirken, Gebze’nin hak ettiği değeri alamadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli

CHp Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Gebze’nin il olması için kanun teklifi verdi. Çiler’in teklif AK Parti ve MHP grubu oylarıyla reddedildi. Çiler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise, “Gebze’nin il yapılması hakkında verdiğim kanun teklifim AK Parti ve MHP Grubu oylarıyla reddedildi. Yorumu seçmenlerimize bırakıyorum” ifadelerine yer verdi.

 “HAKE ETTİĞİ DEĞERİ ALAMAMIŞ BİR İLÇEMİZDİR”

Gebze’nin hakkını alamadığını vurgulayan Nail Çiler, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Gebze, tarihi ve kültürü ile eşsiz bir kent. Gebze, hak ettiği değeri maalesef alamamış bir ilçemizdir. Gebze’nin il olması, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan daha da gelişmesini sağlayacak ve yönetim yapımızın güçlenmesine katkı verecektir. Farklı kültürlerin birleştiği, sanayinin devleştiği, teknolojinin vücut bulduğu bir yer il olmak istiyor, bunu da hak ediyor ama hakkımızı alamıyoruz. Gebze’nin yerleşik 850 bin nüfusu vardır, günlük nüfusu 1,5-2 milyon olarak değişmektedir. Gebze, aynı zamanda ikamet edenden çok çalışanın olduğu bir bölgedir” dedi.

“İHRACATTA İKİNCİ SIRADAYIZ”

 Gebze’nin tek başına 33 ilden büyük olduğunu ve ihracatta İstanbul’un ardından ikinci sırada yer aldığını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, “Çayırova, Darıca, Dilovası’yla 4 büyükşehir olmak üzere 55 ilden büyük bir yer. 10 tane OSB’si, 10 tane limanı vardır. Finansın döndüğü yerdir. Her ne kadar tanımı bir ilçe olsa bile 4 tane vergi dairesi vardır. Türkiye’de 20 adet KDV ihtisas vergi dairesi vardır, biri Gebze’dedir. 65 ilin toplamından fazla ihracat yapmaktayız. Vergide Türkiye’nin liderlerinden hatta tahakkukta Türkiye birincisiyiz ama yatırım konusunda her zaman unutulan bir bölge. Gebze üretiyor, Gebze çalışıyor, Gebze aynı zamanda aktif iş gücüne de katılıyor. Alın terini akıl terinin yanına koyanların yani kuluçka merkezlerinin yoğun olduğu bir yer” diye konuştu.

“GEBZE HALKI VERİLEN SÖZÜ UNUTMAZ”

Gebze halkının verilen sözü unutmayacağını sözlerine ekleyen Çiler; “Kişi başı millî gelirde İstanbul’dan sonra ikinciyiz. 2022 yılında kişi başına ödediği vergi geliri de 114 bin TL olmuştur. Türkiye geneline baktığımız zaman Gebze, ödediği kişi başı vergiyle devlete en fazla kazancı sağlamaktadır. Ben Gebzeli hemşehrilerime hayallerini hayata geçirmek için elimden geleni yapacağıma söz verdim. Anayasa’nın 126’ncı maddesi açık ve net. MHP lideri Sayın Bahçeli ‘Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 il’ diyerek yaptığı çıkışta Gebzeli hemşehrilerimi umutlandırmıştır, Bahçeli’nin bu sözünün arkasında duracağını düşünüyorum. Hak edene hakkını teslim edelim. Gebze’nin büyükşehir statüsünde il olması için ya bir yol bulacağız ya da yeni bir yol açacağız” ifadelerini kullandı.