Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Commerzbank’tan çok çarpıcı altın tahmini! Duyan kuyumcuya koştu… 2024’te rekor geliyor!

Altın, yatırımcıların gözdesi olan bir değerli metaldir. Fakat altında fiyatlar, pek çok etkene bağlı bir şekilde değişebilir. Commerzbank’ın tahminleri de piyasa için çok önemlidir. Banka 2024 tahminlerini yeniledi.

Altın, yatırımcıların gözdesi olan

Altın fiyatlarının gelecekte nasıl seyredeceği, birçok yatırımcının merak ettiği bir konudur. Bu konuda, Almanya’nın önde gelen bankalarından Commerzbank, altın, gümüş, platin ve paladyum için 2024 yılı tahminlerini güncelledi.

Daha önce daha düşük rakamlar telaffuz eden ünlü bankanın son açıklamaları herkesi şoke etti. Altın ve gümüşte yeni tahminlerini açıklayan banka yatırımcıların kuyumculara koşmasını sağladı. İşte Alman Bankası Commerzbank’ın 2024 ve 2025 altın tahminleri.

ALTIN FİYATI 2024’TE REKOR KIRACAK

Commerzbank, 2024 yılı sonunda ons başına altın fiyatının 2100 dolara ulaşarak yeni bir rekor kırmasını bekliyor. Banka, altın fiyatının, ABD’den gelen kritik verilerin etkisi ile İsrail-Hamas çatışmalarının yaratmış olduğu güvenli liman talebi ile ve küresel ekonomik belirsizlikler ile yükseliş trendinde olacağını tahmin ediyor.

Commerzbank, altın fiyatının 2024 yılında yükselişini sürdüreceğini, ancak 2025 yılında düşüşe geçeceğini tahmin ediyor. Banka, 2025 yılı sonunda ons başına altın fiyatının 1800 dolara gerileyeceğini öngörüyor. Bu durumda 2024 yılı altın yatırımcıları için çok önemli olacak gibi.

GÜMÜŞ FİYATI 2024’TE 29 DOLAR OLABİLİR

Commerzbank, 2024 yılı sonunda ons başına gümüş fiyatının 29 dolara düşeceğini tahmin ediyor. Banka, gümüş fiyatının, altın fiyatına bağlı olarak hareket ettiğini, ancak altın fiyatından daha fazla dalgalanma gösterdiğini dile getiriyor. Commerzbank, gümüş fiyatının, sanayi ve yatırım talebinin artmasıyla, 2024 yılında 30 dolar seviyesine yaklaşabileceğini, ancak 2025 yılında 25 dolara gerileyebileceğini tahmin ediyor.

Commerzbank, 2024 yılı sonunda ons başına platin fiyatının 1200 dolara, paladyum fiyatının ise 1300 dolara düşeceğini tahmin ediyor. Banka, platin ve paladyum fiyatlarının, otomotiv sektöründeki talep ve arz durumuna bağlı olarak değişeceğini ifade ediyor. Commerzbank, platin ve paladyum fiyatlarının, 2025 yılında da düşüş eğiliminde olacağını, platin fiyatının bin 100 dolara, paladyum fiyatının ise bin 200 dolara gerileyebileceğini tahmin ediyor.