Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kart, şifre ve kodlar ne zaman KDV’ye tabi olacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ya da fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodların Katma Değer Vergisi’ne (KDV) tabi olup olmayacağına dair açıklama yaptı. Yapılan açıklama, Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği’nde değişiklik yapılmasına dair taslağı içeriyor.

Tebliğ taslağı, kart, şifre ve kodlara ilişkin KDV uygulamalarının esaslarını belirlemeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, kart, şifre ve kodlar, sanal ortamda pazarlanan oyun, uygulama, müzik, yayın ve eğlence gibi ürün ve hizmetlerin temin edilmesinde kullanılabildiği gibi, sanal veya fiziki mağazalarda güvenli alışveriş yapılmasında da kullanılabiliyor.

Öne çıkan başlıca hususlar şu şekilde:

  1. Kart, şifre ve kodların yurt dışından ithali veya Türkiye’de satışı KDV’ye tabi olacak.
  2. Belirli bir ürün veya hizmeti temsil etmeyen kart, şifre ve kodların satışı KDV’ye tabi olmayacak.
  3. Kullanılarak ürün veya hizmet temini mümkün olan kart, şifre ve kodların satışı genel hükümler çerçevesinde KDV’ye tabi olacak.
  4. Sanal veya fiziki mağazalarda kart, şifre ve kodlar ile diğer ürünlerin satışı için Türkiye’de verilen aracılık hizmetleri KDV’ye tabi olacak.

Tebliğ taslağının kamuoyu görüşüne açılmasıyla birlikte, gelir idaresi ve vergi uygulamalarına ilişkin önemli değişikliklere gidilmesi bekleniyor. Kamuoyu görüşü sürecinin ardından taslağın yürürlüğe girmesiyle birlikte, söz konusu düzenlemelerin vergi mükellefleri ve sektör aktörleri üzerindeki etkileri daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.