Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Microsoft farkını ortaya koydu! İki çip birden tanıtıldı… ‘Yapay zeka’ detayı heyecanlandırdı

1975 yılından bu yana faaliyette olan çok uluslu teknoloji şirketi Microsoft, sektöre damgasını vurdu. İki yeni çipin tanıtımını gerçekleştiren şirket, teknoloji meraklılarını heyecanlandırmayı başardı.

1975 yılından bu yana

Gelişen teknoloji ile birlikte gündelik hayat akışına pek çok yeni uygulama dahil olmaya başladı. Akıllı telefonlar, ince ekranlı yüksek performanslı bilgisayarlar, elektrikli otomobiller ve daha pek çok yeni cihaz, tüketicilerin hayatlarını kolaylaştırırken teknoloji firmaları arasında da rekabetin kızışmasına yol açtı.

Akıllı cihaz tasarımlarına ve üretimlerine son sürat devam edildiği şu günlerde yapay zeka uygulamaları da hız kazandı. Cihaz üretimi başta olmak üzere pek çok saha çalışmasında ve arka planda görev almaya başlayan robotlar teknolojinin geldiği son noktayı gözler önüne sererken bir haber de Microsoft’tan geldi. Senelerdir sektörün en güçlüleri arasında yer almayı başaran şirket, bir süredir üzerinde çalıştığı iki çipi nihayet tanıttı.

ENTEGRE SİSTEMİ GELİŞTİRİLDİ

Uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı çipler ile merak uyandıran Microsoft, beklenen açıklamayı nihayet yaptı. Şirket tarafından yapılmış olan resmi açıklamada, mühendislerin senelerdir yürüttükleri çalışmalar neticesinde iki özel çip ile bir entegre sisteminin geliştirilmiş olduğu bilgisi kaydedildi.

Teknoloji adına önemli bir gelişme olarak kayda geçen çip üretimi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Microsoft, ilgili çiplerin şirketin dahili ve müşteri iş yükleri baz alınarak optimize edilebilen altyapı sistemlerini sunabilmesi adına yapbozun son parçaları olduklarını ifade etti.

ÇİPLERİN ÖZELLİKLERİ AÇIKLANDI

Microsoft tarafından yapılan açıklamada ilk çip, yapay zeka görevleri ve üretken yapay zeka için optimize edilmiş olan ‘Microsoft Azure Maia Al Hızlandırıcı” olarak kayda geçti. Diğer çipin ise Microsoft Bulut üzerinde genel amaçlı programla işlemlerini çalıştırmak amacı ile tasarlanmış olan ‘Arm’ tabanlı işlemci ‘Arm- Microsoft Azure Cobalt CPU’ olduğu belirtildi.

2024 yılının başı itibari ile iki çipin de şirketin veri merkezlerine dağıtılacakları bildirildi. Edinilen bilgilere göre çipler başlangıç olarak Azure OpenAl Service veyahut da Microsoft Copilot gibi hizmet birimlerine güç katacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ABD'li teknoloji devi Apple'ın yeni
Sıradaki Haber iPhone 16 ne kadar olacak? iPhone 16 (Plus, Pro, Pro Max) kaç TL olacak?