Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ehliyet almak için sakın geç kalmayın! Ehliyet almanın maliyeti 2024’te tam 20 bin lirayı bulacak!

Ehliyet kurs, sınav ve harç ücretleri 2024 yılında ciddi bir artış yaşayacak. Ehliyet almak isteyenlerin yeni yılı beklemeden hemen almaları tavsiye ediliyor. Ehliyet almanın maliyeti ise 20 bin lirayı bulacak!

Ehliyet kurs, sınav ve

Yeni yıla az bir süre kala birçok kalemde zam haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Bir yandan asgari ücret ve memur maaşlarının artması, diğer yandan 6 aylık enflasyon oranları ve yeniden değerleme oranındaki artış gibi etkenler ehliyet harç, sınav ve sürücü kursu fiyatları başta olmak üzere birçok unsuru etkiliyor.

2024 yılı itibariyle ehliyet almanın maliyetinin rekor seviyelere çıkması bekleniyor. Zam öncesinde birçok vatandaş ise ehliyet almak için şimdiden harekete geçti. Sürücü kurs ücreti, harçlar ve sınav ücretlerinin ise 20 bin lirayı bulması bekleniyor.

EHLİYET ALMANIN MALİYETİ ARTACAK!

2024 yılı itibariyle birçok kalemde olduğu gibi ehliyet alma süreçlerinde de fiyatlar artacak. Fiyatlar artış göstermeden birçok kişinin şimdiden ehliyet almak içi harekete geçtikleri de görülüyor. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları sürücü kurslarına ortalama olarak 7 bin 500 TL ödüyor. Fiyatlar ise ehliyet harcıyla birlikte şu an için 10 bin lirayı buluyor.

Yeni yıldan itibaren gelecek yeni düzenlemeler ve zam oranları sonrasında ise ehliyet almanın toplam maliyetinin 2 katına çıkarak 20 bin TL’yi bulması bekleniyor. Sürücü kurs ücretlerinden ehliyet harcı ve sınav ücretleri dahil edilince bu fiyat artıyor.

EHLİYET HARÇLARI NE KADAR?

Sürücü kursu fiyatları illere ve kurslara göre farklılık gösterirken, ehliyet harcı ise alınacak ehliyet sınıfına göre belirleniyor. Yeni yolda A sınıfı sürücü belgesi harcının 1.308 TL’ye yükselmesi bekleniyor. B sınıfı sürücü belgesi harcının ise 3 bin 945 TL olabileceği ifade ediliyor.

Toplamda ise sürücü kursu, ehliyet harcı ve sınav ücretler eklenince ehliyet almanın maliyetinin 2024 Ocak ayı itibariyle toplamda gelecek yıl için 20 bin TL’yi bulabileceği ifade ediliyor. Her yıl fahiş şekilde artan bu ücretler ise dikkat çekiyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dolar kuru, son dönemde küresel
Sıradaki Haber Dolarda son durum! 27/09/2024