Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Altın yatırımınız varsa bu öneriye kulak verin! İslam Memiş ‘’tufan’’ dedi ve uyardı! Altında kritik viraj!

Altın yatırımcıları yaşanan son gelişmeler sonrasında endişelenmeye başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise yatırımcıları uyarıyor. Merkez bankalarının altın stoklarının nedeni meğerse buymuş…

Altın yatırımcıları yaşanan son

Altın fiyatları son dönemde dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Bir yandan Filistin ve İsrail arasındaki savaş, diğer yandan küresel ekonomik unsurlar altın piyasalarını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Ünlü Ekonomist İslam Memiş ise piyasalar hakkında yatırımcıları uyaran çok ciddi değerlendirmelerde bulundu. Merkez bankalarının altın stoklama nedenini açıklayan İslam Memiş, bu dönemde altın yatırımı olan veya altın almayı düşünenler için kritik detayları paylaştı.

MERKEZ BANKALARI ALTIN STOKLARINA BAŞLADI!

Altın piyasalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, altının ons fiyatı 1.808 dolar, gram fiyatının ise 1.668 TL seviyesine gerilediğinde, merkez bankalarının stoklamaya başladığını aktardır. Yatırımcıların ellerindeki altınlara sahip çıkması gerektiğini ifade eden İslam Memiş, ‘’bu işin arkası tufan’’ diyerek uyardı.

Tv100’de yer alan habere göre, Filistin ve İsrail savaşı sonrasında ons altının 2.007 dolar ve gram altının ise 1.778 TL seviyesine çıktığına işaret etti. Merkez bankalarının ise çılgınlar gibi altın stokladıklarını dile getirdi. Çin’in Eylül ayında 26 ton altın alımı yaptığını ve 181 ton olan altın rezervinin 2.192 tona yükseldiğini ifade etti.

Hindistan, Polonya, Özbekistan, Çek Ulusal Bankası, Kırgız Merkez Bankası, Katar, Singapur ve daha birçok merkez bankasının bu dönemde alım yaptığı ifade ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ise Ekim ayında 19 ton altın alımı yaparak rezervlerini 498 tona çıkardı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Merkez bankalarının çılgınlar gibi altın stokladıklarını ifade eden İslam Memiş, savaş geriliminin 2024’te de devam edeceği sinyalleri, enflasyon, dijital paraya geçiş gibi unsurlar nedeniyle altın alındığını ifade etti.