Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dubai’de sergilendi, 241 km hız yapıyor! Uçan taksi hayali gerçek oldu…

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde düzenlenen Dubai Airshow 2023, 1400’den fazla katılımcının ve 95 ülkeden ziyaretçinin katılımıyla büyük bir ilgi gördü.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai

Archer adlı ABD merkezli havacılık şirketinin geliştirdiği dikey kalkış ve iniş uçağı Midnight, Dubai Airshow 2023 fuarında sergilendi.

Bu yeni nesil uçağın ilgi gören özelliği, 40 kilometrelik bir rotayı sadece 10 dakikada tamamlayabilme yeteneği. Elektrikli motor sistemine sahip olan Midnight, gelecekte taksi olarak kullanılmayı hedeflemektedir. Bu uçak, 10 dakikalık bir süre içinde 40 kilometre yol kat edebilme kapasitesiyle, hızlı ve pratik bir ulaşım seçeneği sunmaktadır. İşte uçan taksinin detayları.

MAKSİMUM HIZI 241 KİLOMETRE

Dubai Airshow 2023 fuarı, dünyanın farklı ülkelerinden şirketlerin geliştirdiği birçok hava aracını sergilemektedir. Archer’ın dikey kalkış ve iniş uçağı Midnight da bu etkinlikte büyük ilgi gören araçlardan biri oldu. Tamamen elektrikli olarak tasarlanan uçak, 160 kilometrelik bir uçuş menziline sahip ve şehir içi yolculuklar için ideal bir seçenek olarak planlandı.

Aracın maksimum hız kapasitesi 241 kilometre olup, uzun süren yolculukları dakika seviyelerine düşürebiliyor ve pilot dışında dört yolcu taşıma kapasitesine sahip. Midnight, bagaj taşıma imkanı sunmasıyla da kullanıcıların beğenisini kazandı. Sadece 12 dakikalık bir şarjla 32 kilometre yol alan bu uçak, helikopterlere kıyasla 100 kat daha sessiz çalışabilmektedir.

2026 YILINDA HİZMETE GİRECEK

Midnight uçağı, rekabetçi fiyatlandırma politikasıyla kara yolu taşımacılığına alternatif bir çözüm sunmayı hedeflemektedir. Araç üzerinde birçok test uçuşu gerçekleştirilmiş olup, güvenlik sertifikasyonu için ilerleyen süreçler devam etmektedir. Yolcu taşımacılığı, kargo ve lojistik, acil durum servisleri gibi farklı alanlarda kullanılmak üzere tasarlanan bu uçağın, 2026 yılında Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’da taksi olarak hizmet vermeye başlaması planlanmaktadır.

Archer Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Adam Goldstein, Midnight’ın 2025 yılında ABD’de sertifikasyon sürecini tamamlamayı umduklarını ve uluslararası operasyonlara 2026 yılında başlamayı planladıklarını belirtmiştir. Şirketin mühendislik, sertifikasyon süreci ve üretim aşamalarının ileri seviyede olduğunu vurgulayan Goldstein, Archer’ın alanında dünyanın en iyi şirketlerinden biri olduğunu ifade etmiştir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ABD'li teknoloji devi Apple'ın yeni
Sıradaki Haber iPhone 16 ne kadar olacak? iPhone 16 (Plus, Pro, Pro Max) kaç TL olacak?