Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Siz, horlaya horlaya uyurken evliliğiniz bitebilir: Boşanmak istemiyorsanız horlama sorununu acilen çözün!

Evlilikleri bitme noktasına getiren olaylardan birinin horlama olduğu açıklandı. Eşinin horlaması nedeniyle uyuyamayan kişiler, boşanmak istiyor. İşte detaylar…

Evlilikleri bitme noktasına getiren

Horlamak, fazla ciddiye alınmasa da önemli bir sağlık sorunudur. Farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkan horlama davranışı, kişinin kendisini rahatsız etmiyor. Ancak özellikle eşler, birbirlerinin horlamasından ciddi anlamda rahatsızlık duyuyor. Tedavi olma konusunda bir girişim olmadığı takdirde bazı eşler, horlamayı gerekçe göstererek boşanma davası açabilir.

Horlama sigara içenlerde ve kilolu kişilerde görülebilir. Aynı zamanda burun tıkanıklığı yüzünden kişiler gece boyunca horlayabilir. Horlama sadece eşleri değil aynı ortamda bulunan herkesi rahatsız eder. Hatta sesin şiddetine göre komşular da bu durumdan rahatsız olur.

HORLAMANIN TEDAVİSİ VAR

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faik Sağun, horlama konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Sağun, hastada horlamanın yanı sıra uyku apnesi de olabileceğini belirtti. Bu nedenle sabahları halsizlik ve yorgunluk olabileceğini söyledi.

Horlama nedeniyle eşlerin cinsel hayatının olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Yaşanan diğer sorunların da evlilikleri boşanmaya götürdüğünü ifade etti. Ani kalp durması gibi tehlikeli sonuçlara yol açabilecek horlamanın tedavisi var.

HORLAMA NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Horlamanın tedavi edilmesi için farklı yöntemler denenebilir. Hafif tedavi öngörüldüğü takdirde hastadan kilo vermesi ve yatış pozisyonunu değiştirmesi istenir. Orta tedavi söz konusu olduğunda cerrahi müdahale gerçekleştirilir. Cerrahi müdahale sırasında damak kaldırılır.

Cerrahi müdahale 4-5 dakika içerisinde tamamlanıyor. Böylece hasta daha konforlu bir uyku uyuyabiliyor. Ağır durumda olan hastalarda maske kullanılır. Gece maske ile uyuyan hastalarda horlama davranışı görülmez.

Horlama problemi yaşayanlar, bir an evvel hekime başvurmalıdır. Hekimin yönlendirmelerine göre bir an evvel uygun tedaviye başlamakta fayda vardır. Bu sayede hem kendiniz rahat edersiniz hem de aynı hanede yaşadığınız insanlar rahatça uyur.

Horlama problemi yaşayanlar, bitkisel kürleri ve gargaraları da deneyebilir. Bunun  yanı sıra bol miktarda C vitamini tüketilmelidir. Kaynamış suya birkaç damla okaliptüs yağı damlatmak ve bunu solumak da horlamanın geçmesine yardımcı olur.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul, Beyoğlu'nda yabancı uyruklu kişinin
Sıradaki Haber Maymun çiçeği iddialarına cevap geldi