Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zehir gibi bir hafıza için bu 8 besini sofranızdan eksik etmeyin: Unutkanlığın dermanı, bu besinlerde

Unutkanlık, özellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan bir problem olarak biliniyor. Bu problemi çözmek için besinlerin gücünden yararlanılabilir. Özellikle bu 8 besin, hafızanın güçlenmesini ve unutkanlığın azalmasını sağlıyor.

Unutkanlık, özellikle ilerleyen yaşlarda

Unutkanlık, bazı insanlar için hayatı daha zor hale getiriyor. Bu durumun farklı nedenleri vardır. Günlük hayatta yaşanan stres ve kaygı, unutkanlığa sebep olabilir. Bunun yanı sıra yetersiz uyku, yaşlanma ve beslenmeyle ilişkili olarak da unutkanlık problemi yaşanabilir. Kişilerin zararlı alışkanlıklarından ötürü böyle bir problemin meydana gelmesi mümkündür. Ayrıca beyne alınan darbeler, yaralanmalar sonucunda da kişi belli olayları, kişileri unutabilir.

Unutkanlık problemi yaşayanların daha düzenli bir yaşam sürmeye çalışmasında fayda vardır. Ayrıca beslenmeye de dikkat edilmelidir. Yapılan araştırmalar özellikle 8 adet besinin unutkanlığa iyi geldiğini gösteriyor.

CEVİZ, KAJU VE DİĞER KURUYEMİŞLERİ MUTLAKA TÜKETİN

Güçlü bir hafıza denildiğinde akla gelen ilk besin genellikle ceviz oluyor. Cevizin yanı sıra fındık, kaju ve farklı kuruyemişler de bu anlamda faydalıdır. Kuruyemişlerde bulunan E vitamini sayesinde unutkanlık probleminde azalma meydana gelir.

Kuruyemişlerin yanı sıra balık da hafıza problemlerinin düzeltilmesinde etkilidir. Balığın içerisinde omega 3 yağ asidi bulunur. Uzmanlar, haftada en az bir kere balık tüketilmesini tavsiye ediyor. Unutkanlığın önemli sebeplerinden biri B12 eksikliğidir. Bu eksikliği gidermek için yeterli miktarda kırmızı et tüketilmelidir.

SEBZE YEMEYİ İHMAL ETMEYİN

Unutkanlık problemi yaşayanların yemesi gereken besinlerden biri de sebzelerdir. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler, bolca tüketilmelidir. Marul, roka ve tere gibi sebzelerin yanı sıra brokoli de hafıza için güçlendirici bir etki yapar.

Tüketilmesi gereken besin gruplarından biri de süt ve süt ürünleridir. Süt, yoğurt ve peynir gibi besinler bolca tüketildiği takdirde daha güçlü bir hafızaya ulaşmak mümkün olur.

GÜÇLÜ HAFIZA İÇİN NAR VE ÇİLEK

Güçlü bir hafızaya sahip olmak için nar ve çilek tüketilmelidir. Beynin tüm fonksiyonlarını sorunsuz bir şekilde yerine getirmesinde, narın büyük bir katkısı vardır. Çilek de tıpkı nar gibi beyin sağlığı açısından faydalıdır.