Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Selçuk Bayraktar’dan göğüs kabartan açıklama… Bayraktar TB3 SİHA, 7’nci testi de tamamladı

Savunma sanayi alanında yaptığı yenilikler ile ülkemizin yerli ve milli gururları arasında yer almayı sürdüren Baykar Teknoloji, yeni bir açıklama ile daha gündeme geldi.

Savunma sanayi alanında yaptığı

Ülkemizin yerli ve milli gurularından olan Baykar Teknoloji, büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. İHA ve SİHA’ları ile dünyaya adeta hükmeden Baykar, son olarak Bayraktar TB3 SİHA ile ilgili bir gelişme ile gündeme geldi.

Baykar Teknoloji tarafından geliştirilmiş olan savunma araçları dünya genelinde büyük yankı uyandırırken Türkiye’nin gücünü de ortaya koydu. Birçok ülkeye savunma aracı satışlarının gerçekleştirilmeye devam edildiği şu günlerde Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’dan heyecanlandıran bir açıklama daha geldi. Bayraktar, Bayraktar TB3’ün son testi ile ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden bir bilgilendirmede bulundu.

X HESABI ÜZERİNDEN DUYURDU

Baykar Teknoloji’nin faaliyetleri ile ilgili sık sık bilgilendirmelerde bulunan Selçuk Bayraktar, son olarak X (Twitter) hesabı üzerinden yayınlamış olduğu bir paylaşım ile dikkatleri üzerine çekti. Bayraktar, Cumhuriyetin 100’üncu kuruluş yıldönümünü taçlandırmak amacı ile 3 büyük şehirde düzenlenen TEKNOFEST kapsamında ilk kez halka açık olarak sergilenmiş olan Bayraktar TB3 SİHA’nın 7’nci testini de başarılı bir şekilde tamamlamış olduğunu duyurdu.

BAYRAKTAR TB3 SİHA ÖZELLİKLERİ

Baykar Teknoloji tarafından milli imkanlar ile geliştirilmiş olan Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistleri olan gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olan silahlı insansız hava aracı sistemidir. Katlanabilen kanat yapısına sahip olan ve son olarak da 7’nci testini başarılı bir şekilde tamamlayan insansız hava aracı Bayraktar TB3 SİHA’nın öne çıkan özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

– 8.35 m uzunluk, 2.6 m yükseklik, 14 m kanat açıklığı

– Bin 450 kilogram kalkış ağırlığı

– 280 kilogram faydalı yük kapasitesi

– 24 saatin üzerinde havada kalış süresi

– 125- 160 knots TAS seyir hızı- maksimum hız

– Otomatik iniş ve kalkış

– Görüş hattı ve görüş hattının ötesinde haberleşme

– Kısa pistli uçak gemilerinden kalkma ve inme kabiliyeti