Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hayvancılıkla uğraşanları yakından ilgilendiriyor! Bu işlem yapılmazsa idari para cezası var! Hayvancılıkta yeni düzenleme!

Hayvancılıkla uğraşanlara yönelik yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Bu kapsamda özgün tanımlama numarası ile tanımlanmamış veya tanımlama numarası olmayan hayvanlar tanımsız sayılacak!

Hayvancılıkla uğraşanlara yönelik yeni

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Göçer hayvanların tanımlanması ve nakilleri, koyun ve keçi türü hayvanlar ile sığır cinsi hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesine ilişkin üç farklı yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Yeni düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından düzenleme resmen yürürlüğe girdi. Hayvan sahiplerinin sorumluluk ve yükümlülükleri de söz konusu düzenleme ile artırılmış oldu. Düzenleme ile söz konusu hayvanların tanımlı ya da tanımsız olmasına ilişkin yeni sınıflama getirildi.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK!

Söz konusu düzenleme ile hayvan sahiplerinin sorumlulukları artırıldı. Düzenlemelerde ayrıca ilgili hayvanlar için yeni sınıflama getirildi. Daha önce özgün tanımlama numarası ile tanımlanmamış ya da daha önce tanımlanmış olmasına rağmen tanımlama numarası tespit veya ispat edilemeyen hayvanlar tanımsız hayvan olarak kabul edilecek.

Bakanlık tarafından belirlenen korunmuş bölgeler hariç, hayvanın aynı özgün tanımlama numarası beyan edilecek. Beyan edilmediği durumlarda ise hayvan sahibi tarafından taahhütname verilmesi halinde hayvanlar tanımsız hayvan olarak kabul edilebilecek. Hayvan sahiplerine ise bu durumda ilgili kanun kapsamında idari para cezası uygulanacak.

HAYVANLAR KULAK KÜPESİ İLE TANIMLANACAK!

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme kapsamında, ilgili koşulları sağlamayan hayvan sahiplerine Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacak. Hayvanlar ise bu kapsamda yeni tanımlama numarasını içeren kulak küpesi ile tanımlanacak.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğiyle, hayvan sahipliğinin sorumluluk ve yükümlülükleri artırılmış oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan söz konusu düzenleme resmiyet kazandı. Koyun, keçi ve sığır cinsi hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesine ilişkin üç ayrı yönetmelikte değişiklik yapılmasının ardından yeni şartlar da ortaya çıktı. Hayvancılıkla uğraşan kişilerin söz konusu düzenlemelere göre işlem yapması gerekecek. Tanımsız hayvan olarak kabul edilecek hayvanların yeniden tanımlanmaları bu kapsamda sağlanmış olacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başiskele Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü
Sıradaki Haber Başiskele Belediyesi kentin ulaşım kalitesini artırmaya devam ediyor!